Kesterheide-Lombergveldwandeling

© Luc Bohez

Kleinschalige natuur is troef op en rond de Kesterheide. Deze 'berg' is geboetseerd door generaties bewoners, die ook al begrepen hadden dat het hier goed vertoeven was. Met zijn 112 meter torent hij boven het Pajottenland uit. Het is een baken en herkenningspunt in het glooiende landschap. Aan de IJzeren Man heb je een prachtig zicht op Brussel en de parochiekerkjes van enkele omliggende dorpjes zoals Leerbeek, Kester en verderop Heikruis. Ten noorden ligt Lombergveld met het Lombergbos. Je wandelt langs het educatief centrum Paddenbroek, een prachtige locatie waar je fruitbomen, hagen en vele landschapselementen terugvindt.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.4 km
  • ter hoogte van de busstelplaats van De Lijn op de Steenweg Asse-Edingen , 1755 Leerbeek (Gooik)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (10)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 28-05-2021

Zeer verrassende "boeren-buiten" op 20 km van de hoofdstad. Prachtig glooiend landschap en mooie vergezichten. Makkelijk parcours, doch goeie wandelschoenen zijn echt wel nodig! Een minpunt: geen autoparking bij aanvang van het parcours.

Anonieme gebruiker 11-04-2021

Très belle promenade. La dernière partie sur routes pavées est un peu longue mais à part ça elle vaut vraiment la peine;

Anonieme gebruiker 18-03-2021

Wij vertrokken aan knooppunt 215 (beperkte parkeerplaats) en deden vervolgens knooppunt 220-218-217-216 om van daaruit de route verder te volgen. Zo konden wij vermijden om 2 maal aan knooppunt 215 te komen en zo staat de route ook beschreven in een brochure die we hadden. Het probleem tussen knooppunt 258 en 256 is ondertussen opgelost (met dank)

Anonieme gebruiker 04-01-2021

Vertrek straatje rechtover de stelplaats (bussen). Enorm prachtige wandeling. Enkel veldwegen, bossen, ... geen verharding. Bij regenachtige periodes kan het heel modderig zijn zeker op de Kesterheide. Maar met stevige wandelschoenen lukt het zeker en het blijft enorm prachtig. Zeker een aanrader. Opgelet bij bewegwijzering 256 is er idd een foutje

Eddy Timmermans 14-12-2020

Zeer mooie wandeling langs rustige wegen. Bij regenweer zijn sommige paden erg modderig maar dat nemen we er gerust bij. Goede bewegwijzering.

Pieter-Jan Van Damme 21-11-2020

Prachtige wandeling met mooie stukken bos, prachtige verzichten en romantische paadjes. Je wandelt op een gegeven moment zelfs door een boerderij. De witte bollen van het NAVO communicatiecentrum zijn een merkwaardig zicht tijdens de tweede helft van de tocht. Zeker een aanrader!

Geert Delangre 28-06-2020

Zeer mooie wandeling veel kleine veld wegen plezier om te doen . Zeker een aanradertje als je graag in de natuur bent .

Anonieme gebruiker 07-06-2020

Mooie wandeling
Opgelet van knooppunt 258 richting knooppunt 256 is er een probleem. Op het einde van de Berghomstraat staat een pijl 256 naar links. Is niet juist men moet naar rechts gaan om dan wat verder links, waarvoor ook geen pijl voorzien is, de Hoogheideweg (wegeltje) op te gaan.

Anonieme gebruiker 16-05-2020

Mooie wandeling. Een van de mooiere van het Pajottenland.

Saskia De Troyer 14-04-2019

Een echt bijouken om te doen, enorm veel vergezichten, leuke paadjes, mooi stuk natuur, een echte aanrader