Lipsewandeling

© Lander Loeckx

De Lipsewandeling, genoemd naar de beek die je onderweg zes keer kruist, neemt je mee langs de mooiste plekjes van Tildonk. Vanuit het centrum, dat herinnert aan het oorlogsverleden van de streek, kom je langs het kanaal, door velden en het Plantsoenbos. Bezoek belevingscentrum '14-'18 in het voormalig Ursulineklooster, de ideale locatie om op een boeiende en interactieve manier kennis te maken met het leven tijdens de oorlog. Les onderweg uw dorst in café Maritime, gevestigd in het Sashuis dat dateert van 1772, de sluis in Tildonk dateert van 1763. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.8 km
  • Dorpsstraat 30, 3150 Tildonk (Haacht)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Tine De Martelaer 09-06-2021

Mooie wandeling langs veldwegen en het water.

Bab Mu 10-01-2021

This walking route is good hybrid of both urban and rural areas. Everywhere is almost paved, and the dirt is minimal. In the rural areas you can see many varieties of birds but mostly they are doves, crows, and sparrows. If you are lucky, you can see common buzzard, king fisher or eurosian jay. Big portion is on open land so no shadow of trees.

Anonieme gebruiker 07-11-2020

Fijne wandeling van ongeveer 9km. Gaat een stukje door bos, langs het water, en open velden. Ondergrond meestal verhard.