Vliegtuigenwandeling

© Lander Loeckx

Historisch gezien bestaat Erps-Kwerps uit twee aparte kernen. Kwerps ligt even ten oosten van Erps. De wandeling vertrekt aan de kerk van Erps. De oorspronkelijke Sint-Amanduskerk brandde in 1706 af door een blikseminslag. Midden 19de eeuw werd de nieuwe neogotische kerk afgewerkt. Opvallend in de kerk zijn de twee schilderijen van de Aarschotse schilder P.J. Verhaegen: de H. Barbara en de H. Donatus. Tijdens je wandeling daveren de vliegtuigen boven je hoofd. Spot vanop een platform de vliegtuigen langs de landingsbaan van Zaventem. Best indrukwekkend als zo'n honderdtonner pal boven je hoofd hangt. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 5.9 km
  • Peperstraat 34, 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 19-08-2021

Mooie en rustgevende wandeling door de velden, met (door de corona, nog niet te veel) vliegtuigen die overvliegen. Verre zichten, tot zelfs het atomium op een heldere dag.

Anonieme gebruiker 30-05-2021

Mooie natuur - prachtige uitzichten - dichtbij om vliegtuigen te bekijken

Anonieme gebruiker 13-05-2021

Een leuke wandeling wanneer je in de buurt woont, zoals ik, om de beentjes te strekken zonder veel te moeten omkijken naar auto's. In deze tijden van corona is het vliegtuiglawaai evenmin overdonderend. I.v.m. de opmerking over de afstand in de vorige reviews, wordt hier niet de 'Laar- en Listwandeling' bedoeld die start vanuit Nederokkerzeel ?

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Een fijne wandeling voor vliegtuispotters! Ze was maar 5.3 km en géén 8.3 zoals vermeld.

monique braem 08-04-2020

we hebben de wandeling vandaag gedaan, heel mooie wandeling goed aangeduid maar we kwamen maar aan iets meer dan 5 km ipv de vermelde 8 km, nochtans hebben we alles goed gevolgd