Laar- en listwandeling

© Lander Loeckx

Vertrekken doe je aan de Sint-Stefanuskerk in het landelijke Nederokkerzeel. In de kerk bevind zich een uniek orgel van de hand van de Leuvense orgelmaker Jan Wauters. Onderweg maak je kennis met de velden en de natuur van Nederokkerzeel. Je wandelt de Grevelberg op en even later kan je ronddwalen door het moeras van Torfbroek, een gebied dat bekend staat als het oudste natuurgebied van Vlaanderen. Ga langs de Listerhoeve, het oudste nog bestaande huis van Nederokkerzeel dat dateert uit 1519. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.3 km
  • Bogaertstraat 2a, 1910 Nederokkerzeel (Kampenhout)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Hilde VdV 04-07-2021

Heel mooie tocht vooral in de natuur. Velden en weilanden met veel verwilderde natuurstroken tussen waar de veldbloemen talrijk aanwezig zijn. In het moerasgebied was het wel slijk wegens de vele regen van de voorbije periode. Avontuurlijk bosstuk onderweg en ook stuk onder de vliegtuigrouten en tussen de villa’s. Afwisseling, daar houden we van.

Michel VM 01-01-2021

Top wandeling voor eerste dag van het jaar! Prachtige natuur. Goed aangeduid,

Bart Vandyck 08-12-2020

Mooie wandeling over goed begaanbare paden, beetje veel asfalt misschien. Mooi zicht op de velden en door het Torfbroek. Dit laatste is een prachtig stukje natuur met rietvelden. Zoals een andere review meegeeft moet je de vliegtuigen er wel bij nemen.

Anonieme gebruiker 29-08-2019

Prachtige wandeling! Vooral het moerassige stuk was bevreemdend mooi. Heel goed aangeduid ook. Een keer is volgens mij een paal verdraaid (105/106). Net daarvoor moesten we over een slootje waar de loopplank gebroken was. Er lagen wel een paar houtblokken om de overstap te vergemakkelijken.
En ja, de vliegtuigen moet je erbij nemen...