Groene wandellus Erfgoedwandeling

© Mark Timmermans

Overijse heeft nog meer wandelplezier in petto. Van juli tot september breid je de erfgoedwandeling uit met een 6 kilometer lange lus (of verken je deze lus apart.)

Deze wandeling voert je langs pittoreske plekken en idyllische landschappen. Je ontdekt de watterrijke Ijsvallei en de holle wegen van het beschermde landschap Koningsberg.
De Druivenstreek proeven tot in je diepste vezels? Stap eens binnen bij een serrist. Bij het familiebedrijf van Ronald Vanderkelen bijvoorbeeld (Groeneweg 62).In augustus en september koop je er het blauwe en witte goud rechtstreeks uit de serre. Snoep van de blauwe Royal en Leopold III met hun dikke bessen of de ambergele Baidor met zijn lichte muskaatsmaak. Kijk ook eens goed naar de verstilde schoonheid van een volle serre. De kronkelige druivenranken, de weelderige trossen, het gefilterde licht tussen de druivenbladen. Pure Poëzie.

Meer info en een gedetailleerd kaartje vindt je in het magazine Pittig Overijse (te verkrijgen in bezoekerscentrum Dru!f) of op www.overijse.be/toeristisch-magazine-pittig-overijse.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 5.6 km
  • Waversesteenweg 2, 3090 Overijse
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (0)

schrijf review - gegevens wandelroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!