Neigembos wandeling

©

De wandeling begint en eindigt aan knooppunt 177 (Lombeeksestraat 63, 1750 Lennik). De route is 10 km lang. Na 4.8 km wandelen, aan knooppunt 16, kom je uit aan Neigembos, de perfecte plaats om even te rusten of samen de natuur te ontdekken. 

Het iets meer dan 70 hectare grote Neigembos is een restant van het oude ‘Kolenwoud’ dat in de Romeinse tijd liep van Picardië tot Brabant. In dit gemengde eiken en beukenbos vind je hoogteverschillen van 20 tot 90 meter boven de zeespiegel. Een paar pittige hellingen liggen hier dan ook op je te wachten! De diepe holle wegen zorgen voor een uitgesproken microklimaat en zijn een plezier om in te wandelen. Zeker in de lente, wanneer het bos paars, geel en wit kleurt door de boshyacinten, meiklokjes en daslook die hun kleurrijke tapijten uitrollen. 

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10 km
  • Lombeeksestraat 46, 1750 Lennik
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (1)

schrijf review - gegevens wandelroute

Gabrielle Van Der Voorde 15-06-2021

Beetje verwarrend ivm "Neigembos". Wanneer je daar toekomt, na punt 16, heb ik (achteraf) begrepen dat de route tot aan ingang vh bos gaat en dan moet je terugkeren bij het volgen naar volgend punt (ik denk 811), vervolgens loopt je wandeling door. Dus aan jou om het bos zelf te verkennen, denk ik. In dit geval komt het op 13km.