Wivina wandeling

©

Ontdek de groene kant van Groot-Bijgaarden en haar erfgoedparels. De wandeling start aan de Wivinakapel waar de Heilige Wivina zich in de 12de eeuw vestigde. Op een boogscheut van Brussel wandel je door glooiende landschappen met mooie vergezichten op de Europese hoofdstad. Onderweg passeer je aan Brouwerij Girardin, Waer Waters – goed voor 6000 m² wellness – en het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het kasteel  werd opgetrokken rond 1640 in de traditionele bak- en zandsteenstijl en aan het begin van de 20ste eeuw uitvoerig gerestaureerd met authentieke, herbruikte materialen. Ieder voorjaar tijdens Floralia kan je de tuinen bezoeken en er genieten van de pracht en praal van de voorjaarsbloemen. Verderop in het centrum van Groot-Bijgaarden kan je even halt houden op een terrasje met zicht op het Pampoelhuis en de Sint-Egidiuskerk.  

Geschikt voor all-terrain kinderwagens.

Deze wandeling word je aangeboden door de gemeente Dilbeek.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.4 km
  • Sint-Wivinadreef , 1702 Groot-Bijgaarden (Dilbeek)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 18-04-2022

Rustige mooie wandelroute. Inderdaad totaal niet geschikt voor de buggy.

Anonieme gebruiker 10-11-2021

deze wandeling is totaal niet geschikt voor kinderwagens zoals aangegeven in de beschrijving , er is een gedeelte waar het je zelfs niet door kan zonder geschikt schoeisel ( noordelijkgedeelte naar de E40 toe, blijkbaar is daar een overstromingsprobleem probleem geweest)

Michel VM 11-05-2021

Mooie wandeling. Iets te veel smalle wegjes (niet corona proof in die tijd...) , niet geschikt voor kinderwagen! Spijtig dat de mooie tuinen rond het kasteel gesloten waren.

Anonieme gebruiker 02-05-2021

Sommige wandelpaadjes helemaal omgeploegd door de boer daardoor soms moeilijk te bewandelen. Ook niet echt geschikt voor kinderwagens zoals beschreven in de info wegens soms heel smalle wegjes. Wel mooie wandeling.

An Loosen 02-05-2021

Er zijn een paar bordjes niet echt zichtbaar geplaatst. Dus het was een paar keer zoeken en op onze stappen terugkeren. Op een bepaald ogenblik is er een geweldig zicht op Brussel, dat maakte de extra, niet geplande kilometers zeer zeker goed 😌 .