Lambiekwandeling

©

Wie van Lambiekbieren houdt moet, naast een bezoek aan De Lambiek, zeker ook eens de Lambiekwandeling doen!

Startpunt van de wandeling is De Lambiek. Hier kan je gemakkelijk je auto of fiets kwijt. De wandeling brengt je eerst doorheen Alsemberg.

Vervolgens wandel je langsheen landelijke wegen richting Dworp. Dworp kent, net zoals alle andere dorpen in de streek, een rijke brouwersgeschiedenis. Ooit waren er een tiental lambiekbrouwers en geuzestekers in het dorp gevestigd. Vandaag is Hanssens Artisanaal echter de enige overgebleven geuzestekerij. Langsheen de wandeling passeer je in de Molenbeekstraat, ter hoogte van de kruising met de Brouwerijstraat, het oude brouwerijcomplex van Winderickx. Vervolgens wordt de tocht via het Begijnenbos en de Meigemheide verder gezet richting Beersel.

In de Laarheidestraat kom je voorbij Oud Beersel. De geschiedenis van Oud Beersel gaat terug tot 1881. Oud Beersel is te bezichtigen op elke eerste en derde zaterdagvoormiddag van de maand. Op afspraak kan je hier ook terecht voor een groepsbezoek. Vanaf hier gaat het via de Rollebeekstraat, een authentieke holle weg naar de parochiekerk van Beersel. Vlakbij de kerk bevindt zich in de Hoogstraat Brouwerij 3 Fonteinen, een ambachtelijke familiebrouwerij die al decennia lang non-stop actief is. Op afspraak kan je de brouwerij bezoeken. Langsheen enkele wandelpaden over de Laarheide steek je verder door richting het Gasthuisbos. Bij het verlaten van het bos wandel je bergafwaarts richting het centrum van Alsemberg.

Na de passage aan de OLV-kerk daal je de trappen af naar de Pastoor Bolsstraat. Op de splitsing met de Vanderveldenlaan bevindt zich de oude gevel van Brouwerij De Zwaan. Na enkele honderden meters kom je terug bij De Lambiek.

Praktisch

Vertrekplaats: De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg
GPS-coördinaten vertrekplaats: N 50.741172°, E 4.334165°
Afstand: 16 km

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 16 km
  • Gemeenveldstraat 1 13, 1652 Beersel
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 01-05-2021

prachtige wandeling ,vollop natuur met mooie vergezichten , rustige wegen , we hebben hier van genoten

Anonieme gebruiker 17-04-2021

Prachtige, pittige wandeling. Veel bergop en bergaf, maar langs mooie paden. De wandeling is goed bewegwijzerd. Een aanrader!

Carl Lapiere 14-03-2021

Super mooie, pittige wandeling. De route is wel bewegwijzerd in tegenstellng tot wat hier boven staat. De bewegwijzering wijkt lichtjes af van de gpsroute (bij het begin en bij de het einde, alsook in Beersel zelf). Echt een aanrader, veel afwisseling, heerlijk rustig.

werner knop 22-12-2020

Het is een vrij mooie wandeling vertrekkende vanuit Alsemberg naar Dworp en Beersel. Veel afwisseling maar vooral het bos tussen Dworp en Beersel kon ons bekoren. De brouwerij Oud Beersel is ook prachtig om te zien en plots in het niemandsland passeer je de New Art Primitive Art School .... wauw, enkel daar alleen voor zou je de wandeling doen.