Bruegelwandeling

© Lander Loeckx

Tijdens de Bruegelwandeling combineer je natuur en cultuur.
De wandeling start op het plein waar het kerkje van Sint-Anna-Pede staat, wereldberoemd dankzij de ‘Parabel van de blinden’. Verder ontdek je op het pad in de Pedevallei 11 reproducties van Pieter Bruegel de Oude.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.4 km
  • Herdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek (Dilbeek)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 02-05-2021

De route loopt regelmatig door bebouwd gebied met passage aan een treinviaduct. In de omgeving van de Kroonweg is de richting onduidelijk. Onderweg maken de afbeeldingen van Bruegel-schilderijen en de kerkjes van Sint-Anna-Pede en Itterbeek veel goed. (geplaatst door Chris).

Anonieme gebruiker 17-04-2021

Leuke route. Ook tof om wat schilderijen tegen te komen. Sommige stukjes zijn goed klimmen, maar zeker doenbaar. Wel 1 plaatje die ontbreekt na een klein wegje naar boven. Daar is het naar rechts gezien het daar ook overeen komt met een andere wandelroute.

Dominique Delplanche 31-12-2020

Mijn vaste wandeling die ik tientallen keren per jaar al deed. De veranderingen in de natuur zijn boeiend. Goede bewegwijzering. Gevarieerde wandeling waar Breughel heel dichtbij is. Het pajottenland leren zien door de ogen van Breughel levert verrassende zichten op.