Loading...

Langs het Langven tot in Veerle-Heide

5.6 km • Scherpenheuvel-Zichem

officiële route

5.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Wandelknooppunt 279. Afspanning Den Eik, Hoeve Den Eik 1, 2431 Veerle, Laakdal.

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

beschrijving

Het Langven is één van de eerste en grootste vennen die hersteld werden in Averbode Bos en Heide. Trek je wandelschoenen aan om dit plekje in het prachtige natuurgebied Averbode Bos & Heide te verkennen. Achteraf kan je genieten van lokaal lekkers op het terras van Afspanning Den Eik en een bezoekje brengen aan het Klompenmuseum. Ben je nog niet uitgewandeld? Ontdek dan hoe het voelt om op klompen te lopen op het Klompenbelevingspad.

te volgen knooppunten


0 km

0.3 km

0.7 km

1.4 km

1.7 km

2.1 km

2.3 km

3 km

3.4 km

3.9 km

4.4 km

5 km

5.7 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 19 februari 2023 door Karin van de VenStart wandeling bij Brasserie Hoeve den Eik, Grensstraat 45. Eerste gedeelte is veelbelovend, langs vennen, hei en smalle bospaadjes. Daarna vrij snel tussen de huizen op de harde weg, door het dorp. Laatste stuk door de bossen met uitzicht op de abdij. Gelukkig geen 83 km maar 6 km. Vandaag grijze lucht en bomen kaal, in de zomer wellicht mooier.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.