Loading...

Groot Terlanenpad

8.6 km • Overijse

8.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Overijse

adres startpunt (bij benadering)

Bollestraat 1, 3090 Overijse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Mark Timmermans

beschrijving

Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse. Maar ook het groenste! Tijd dus voor een ontdekkingstochtje langs Terlanense trage wegen. Deze wandelroute neemt je niet alleen langs trage, maar ook langs historische wegen.

Toen de Duitsers de Tweede Wereldoorlog verloren kwam er in Terlanen veld een Brits kamp voor Duitse krijgsgevangenen. In dit transitkamp Prisoners of War (POW) met nummer 2228 zaten in totaal 195.000 Duitse krijgsgevangenen. Ze werden bewaakt door Schotse, Engelse en Belgische bewakers. Het kamp was voorzien op 40.000 krijgsgevangenen, maar op het hoogtepunt verbleven hier 60.000 Duitse krijgsgevangenen langs beide zijden van de Nijvelsebaan.
Van het Duitse krijgsgevangenenkamp in Terlanen veld is vandaag niet veel meer te zien. Daarom herinneren 10 infoborden aan het leven in het kamp.

De brochure met meer info en gedetailleerd kaartje kan je verkrijgen in bezoekerscentrum Dru!f aan het infopunt Vrije Tijd in CC Den Blank of bestel online via www.overijse.be/webwinkel (Producten).

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?