Loading...

Groot Terlanenpad

8.6 km • Overijse

8.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Overijse

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Bollestraat 1, 3090 Overijse

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Mark Timmermans

Icoon beschrijving route beschrijving

Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse. Maar ook het groenste! Tijd dus voor een ontdekkingstochtje langs Terlanense trage wegen. Deze wandelroute neemt je niet alleen langs trage, maar ook langs historische wegen.

Toen de Duitsers de Tweede Wereldoorlog verloren kwam er in Terlanen veld een Brits kamp voor Duitse krijgsgevangenen. In dit transitkamp Prisoners of War (POW) met nummer 2228 zaten in totaal 195.000 Duitse krijgsgevangenen. Ze werden bewaakt door Schotse, Engelse en Belgische bewakers. Het kamp was voorzien op 40.000 krijgsgevangenen, maar op het hoogtepunt verbleven hier 60.000 Duitse krijgsgevangenen langs beide zijden van de Nijvelsebaan.
Van het Duitse krijgsgevangenenkamp in Terlanen veld is vandaag niet veel meer te zien. Daarom herinneren 10 infoborden aan het leven in het kamp.

De brochure met meer info en gedetailleerd kaartje kan je verkrijgen in bezoekerscentrum Dru!f aan het infopunt Vrije Tijd in CC Den Blank of bestel online via www.overijse.be/webwinkel (Producten).

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.