Loading...

Groene wandellus Erfgoedwandeling

5.6 km • Overijse

5.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Overijse

adres startpunt (bij benadering)

Waversesteenweg 2, 3090 Overijse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Mark Timmermans

beschrijving

Overijse heeft nog meer wandelplezier in petto. Van juli tot september breid je de erfgoedwandeling uit met een 6 kilometer lange lus (of verken je deze lus apart.)

Deze wandeling voert je langs pittoreske plekken en idyllische landschappen. Je ontdekt de watterrijke Ijsvallei en de holle wegen van het beschermde landschap Koningsberg.
De Druivenstreek proeven tot in je diepste vezels? Stap eens binnen bij een serrist. Bij het familiebedrijf van Ronald Vanderkelen bijvoorbeeld (Groeneweg 62).In augustus en september koop je er het blauwe en witte goud rechtstreeks uit de serre. Snoep van de blauwe Royal en Leopold III met hun dikke bessen of de ambergele Baidor met zijn lichte muskaatsmaak. Kijk ook eens goed naar de verstilde schoonheid van een volle serre. De kronkelige druivenranken, de weelderige trossen, het gefilterde licht tussen de druivenbladen. Pure Poëzie.

Meer info en een gedetailleerd kaartje vindt je in het magazine Pittig Overijse (te verkrijgen in bezoekerscentrum Dru!f) of op www.overijse.be/toeristisch-magazine-pittig-overijse.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?