Loading...

Groene wandellus Erfgoedwandeling

5.6 km • Overijse

1990 0 0/5

5.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Overijse

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Waversesteenweg 2, 3090 Overijse

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Mark Timmermans

Icoon beschrijving route beschrijving

Overijse heeft nog meer wandelplezier in petto. Van juli tot september breid je de erfgoedwandeling uit met een 6 kilometer lange lus (of verken je deze lus apart.)

Deze wandeling voert je langs pittoreske plekken en idyllische landschappen. Je ontdekt de watterrijke Ijsvallei en de holle wegen van het beschermde landschap Koningsberg.
De Druivenstreek proeven tot in je diepste vezels? Stap eens binnen bij een serrist. Bij het familiebedrijf van Ronald Vanderkelen bijvoorbeeld (Groeneweg 62).In augustus en september koop je er het blauwe en witte goud rechtstreeks uit de serre. Snoep van de blauwe Royal en Leopold III met hun dikke bessen of de ambergele Baidor met zijn lichte muskaatsmaak. Kijk ook eens goed naar de verstilde schoonheid van een volle serre. De kronkelige druivenranken, de weelderige trossen, het gefilterde licht tussen de druivenbladen. Pure Poëzie.

Meer info en een gedetailleerd kaartje vindt je in het magazine Pittig Overijse (te verkrijgen in bezoekerscentrum Dru!f) of op www.overijse.be/toeristisch-magazine-pittig-overijse.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.