Loading...

Ieperboog

13 km • Ieper

Icoon officiële route officiële route

2.9370 10 4.4/5

13 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Palingbeekstraat 18, 8902 Ieper

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Ieperboog Sfeerbeeld 2 van route Ieperboog Sfeerbeeld 3 van route Ieperboog
© wandelknooppunt.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Tijdens deze route heerst een unieke sfeer: de Groote Oorlog is hier nooit ver weg. Het landschap is er nog steeds getekend door deze catastrofale gebeurtenis van meer dan 100 jaar geleden. Je komt op een aantal plaatsen waar je spontaan stil van wordt, het is een prachtige, gevarieerde wandeling. De route start aan wandelknooppunt 15 aan de Palingbeek. Er is hier een zeer ruime parking voorzien. De route baant zich een weg door een cultureel en historisch bijzonder rijk, groen landschap ten zuiden van Ieper.

Je start aan knooppunt 15 waar je het eerste deel van de route aflegt door een prachtig provinciedomein: De Palingbeek. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de Palingbeek aan het front van Ieperboog. In de eerste kilometers van de route wandel je langs prachtige wegen met weidse vergezichten. Via het Groeneburgbos kom je na 5.5 kilometer stappen aan Hill 62: een 62 meter hoge heuvel waar de Canadezen veel manschappen hebben verloren tijdens WO1. Het is een prachtige plaats waar je ook een mooi uitzicht op Ieper hebt. Iets verder op de route kom je aan het ‘Sanctuary Wood Museum’. Je kan het museum bezoeken en iets drinken. Daarna vind je er het ‘Sanctuary Wood Cemetery’, een Britse millitaire begraafplaats.

De route kronkelt verder langs het prachtige landschap, en loop je zelfs door een weide met koeien. Na 10 km wandel je voorbij Hill 60. Deze 60 meter hoge heuvel was tijdens de Eerste Wereldoorlog het toneel van enkele zware veldslagen. Aan de voet van Hill 60 ligt het gelijknamige restaurant - tearoom waar je even kan verpozen met een hapje en een drankje. Daarna stap je de laatste 2 km van deze prachtige route en kom je terug aan in provinciedomein De Palingbeek.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 15
0 km
Afbeelding knooppunt 13
1.6 km
Afbeelding knooppunt 12
1.7 km
Afbeelding knooppunt 11
1.8 km
Afbeelding knooppunt 31
2.4 km
Afbeelding knooppunt 30
4.4 km
Afbeelding knooppunt 43
5.2 km
Afbeelding knooppunt 45
5.3 km
Afbeelding knooppunt 46
5.4 km
Afbeelding knooppunt 71
6.8 km
Afbeelding knooppunt 70
7.1 km
Afbeelding knooppunt 44
8.5 km
Afbeelding knooppunt 29
9.2 km
Afbeelding knooppunt 28
10.5 km
Afbeelding knooppunt 24
11.7 km
Afbeelding knooppunt 25
12 km
Afbeelding knooppunt 16
12.5 km
Afbeelding knooppunt 15
12.9 km
Deze route heeft 10 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 15 april 2024 door H.C.Super mooie wandeling met veel afwisseling. Sommige plaatsen waren door de hevige regenval van de voorbije periode echte modderpoelen. Het was dus ploeteren geblazen maar ondanks dat hebben we met volle teugen genoten van de mooie verzichten en de rustige omgeving!

maandag 16 augustus 2021 door Michel GallettiZeer mooie wandeling ! Wel wat ingekort omwille van de kinderen maar zeker de moeite waard. Gratis parking naast Hill 60 en van daar naar Hill 62 gewandeld. Goed te doen in de zomer met gewone schoenen maar in herfst en winter zullen wandelschoenen of laarzen wel noodzakelijk zijn. Mooie landschappen, stukjes bos, velden...een aanrader !

zaterdag 31 juli 2021 door bert rouckhoutmooi niet meer of minder

zondag 13 juni 2021 door Alain SchauvaertsGrote parking aan het Palingbeek domein.
Prachtige wandeling door bossen en velden en een ideale afwisseling tussen verhard en onverhard.
De WO1 is nooit ver weg en doet nadenken (een aanrader met jonge kinderen).

dinsdag 27 april 2021 door Rudi VanhoorenStart/stop voorzien van ruime parking. Wandeling is een mix van terrein, soms een eindje langs de weg, maar niet storend. De tip van Joris Van den Bossche om de route uit te breiden zeker een aanrader. (24-23-22-21-19-20-1-2-75-15). Iets langer maar de moeite.

maandag 5 april 2021 door Karen De ClercqHéél mooie wandeling, ideale afwisseling tussen verhard en onverhard. Alles ook heel duidelijk aangeduid.

zaterdag 27 februari 2021 door William KlinkenbergRuime parking. Mooie variatie inzake landschappen (bos en glooiende velden). Jammer van sommige drukke of bebouwde stukken : 70-44 halverwege op gevaarlijke bochtige 2-baansweg en een stuk naar 28 via bebouwde kom) maar moeilijk te vermijden. Een idee is om de route in gekeerde volgorde te doen en « save the best for last »!

zaterdag 23 januari 2021 door C.V.prachtige wandeling, veel afwisseling vermengt met historische aspecten, ook mooi voor de kinderen, ze zien hier wat de soldaten, vaak niet meer dan kinderen, in hun jonge leven moesten meemaken. Wij hebben de wandeling gedaan in januari op een zeer bewolkte dag. Bepaalde delen zijn heel modderig maar eigenlijk valt alles nog wel goed mee.

zondag 22 november 2020 door S.V.Prachtige wandeling door bossen en velden. De geschiedenis is nooit ver weg met aangrijpende relicten van de 1e WO.

maandag 12 oktober 2020 door Joris Van den BosscheRuime parking aan het Palingbeek domein, ideale start/stop. Route gaat door bos, veld en over wegen (met een beetje verkeer). Een tip is naar het einde het knooppunt 20 naar 1 er tussen te lassen (bijv. 24-23-22-21-19-20-1) en dan via 1-2-75 terug naar 15. Meer kilometers maar 20 naar 1 is mooi.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.