Loading...

Rosdelwandeling - Rood

11.5 km • Hoegaarden

Icoon officiële route officiële route

6300 3 2.5/5

11.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Park van Hoegaarden, Houtmarkt 1, 3320 Hoegaarden

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling neemt je mee naar de vallei van de Schoorbeek en de Nermbeek. Prachtige holle wegen wisselen af met weidse vergezichten en groene valleien. Het ene moment stap je door graslanden vol wilde orchideeën, het andere moment klim je de groene valleiflank op. Zover je kan zien of horen, heerst de natuur op de (taal)grens tussen Hoegaarden en l’Ecluse-Beauvechain. Dankzij de inzet van Natuurpunt Velpe-Mene vormen het natuurgebied Rosdel en de Schoorbroekvallei een aaneengesloten eenheid natuur in een weids akkerlandschap op de taalgrens. Het valleigebied kan nat zijn in najaar en de winter, voorzie je van degelijke wandelschoenen of laarzen.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de geometrische figuur, een rood vierkant.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en Natuurpunt Mene-Velpe. Meer info: www.natuurpunt.be/natuurgebied/rosdel.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 5
0 km
Afbeelding knooppunt 508
1.1 km
Afbeelding knooppunt 507
1.9 km
Afbeelding knooppunt 509
2.7 km
Afbeelding knooppunt 510
3.7 km
Afbeelding knooppunt 511
4.7 km
Afbeelding knooppunt 512
6.2 km
Afbeelding knooppunt 501
7.6 km
Afbeelding knooppunt 502
7.7 km
Afbeelding knooppunt 503
7.8 km
Afbeelding knooppunt 506
8.3 km
Afbeelding knooppunt 504
8.9 km
Afbeelding knooppunt 505
9.1 km
Afbeelding knooppunt 50
11.4 km
Afbeelding knooppunt 50
11.4 km
Afbeelding knooppunt 5
11.5 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 31 juli 2023 door Ruben WillemsMooie wandeling, licht glooiend, heeeel rustig. Toch wat veel beton om op te wandelen (maar dat is persoonlijk natuurlijk). Wij hadden de app van wandelknooppunten op onze smartphone, deze geeft aan hoe je moet wandelen en ook wanneer je fout wandelt, 4G niet nodig.

zaterdag 20 augustus 2022 door P.B.Slecht aangeduid! Aan knooppunt 508, (met papieren knooppunt aanduiding) schots en scheef paaltje dat los staat en doet veronderstellen dat het rechtdoor is, NIET dus, kilometers verkeerd gelopen....

dinsdag 31 augustus 2021 door C.P.Mooie, rustige wandeling doorheen de velden en akkers van Hoegaarden; soms lijkt het of je heel ver verwijderd bent van de bewoonde wereld. Sommige delen van het parcours zijn blijkbaar ook heel populair bij motorcrossers, wat de rust dan wel verstoord. Goed schoeisel is aangeraden bij nat weer!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.