Loading...

Groenendaalwandeling

6.7 km • Hoeilaart

Icoon officiële route officiële route

1.8120 1 5/5

6.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten). Je kan een GPS-toestel of onze app gebruiken om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Laat de drukte van de Brusselse Ring achter je en duik het groen van het Zoniënwoud in. Groenendaal ligt zowat in het midden van het Zoniënwoud, zo'n zes eeuwen geleden vonden augustijnermonniken er stilte en rust voor een beschouwend leven. Je wandelt door het Arboretum Groenendaal waar je een 400-tal inheemse en uitheemse boomsoorten kan bewonderen, maar je passeert ook het prachtige bosreservaat Joseph Zwaenepoel dat tot het Unesco werelderfgoed behoort en de Koninklijke Loge op de voormalige paardenrenbaan van Groenendaal.

Let op: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de houten palen met oranje pijl.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 818
0 km
Afbeelding knooppunt 822
1.6 km
Afbeelding knooppunt 821
2 km
Afbeelding knooppunt 825
2.8 km
Afbeelding knooppunt 826
3.4 km
Afbeelding knooppunt 829
4.6 km
Afbeelding knooppunt 830
5.4 km
Afbeelding knooppunt 823
5.9 km
Afbeelding knooppunt 818
6.7 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 1 augustus 2022 door Yves VlasselaerPrachtige wandeling, grote gratis parking aan het kasteel. De route is volledig bewegwijzerd door de oranje platen met zwarte pijlen. Vertrek langs de kasteelvijver en dan kom je automatisch aan de eerste pijlen. Goed onderhouden paden, die de eerste kilometers een kronkelend bosriviertje volgen. Onderweg veel infoborden, route is 5,1 km lang.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.