Loading...

Demerbroekenwandeling

10.4 km • Scherpenheuvel-Zichem

Icoon officiële route officiële route

1.0500 3 3.5/5

10.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Dorp, 3272 Testelt Scherpenheuvel-Zichem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Demerbroekenwandeling
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

De Demerbroeken vormen een uitgestrekte brok natuur in de brede vallei van de Demer, tussen Testelt, Zichem, Averbode en Diest. Je doorkruist er een ongerept overstromingsgebied. Het Agentschap voor Natuur en Bos werkt samen met Natuurpunt aan de uitbouw van een uitgestrekt natuurreservaat met rietruigten, afgewisseld met soortenrijke hooilanden en inheems loofbos. Op de Voortberg geniet je van een prachtig panorama.

Volg de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode of de bewegwijzering met rode driehoek.

Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 15 augustus 2022 door R.R.prachtig landschap met mooie begroeiing !

maandag 24 januari 2022 door herman verheirstraetenBijzonder mooie wandeling door de natuur, het dorpje Testelt en de rand van Zichem, maar vooral dus de absolute stilte in de prachtige natuur langs de Demer en de ontzettend mooie vergezichten. Beetje drassig soms, maar bottinnekes kunnen daar makkelijk over heen. Laarzen echt niet nodig en het had toch wel wat geregend de jongste dagen.

zondag 19 september 2021 door M.M.Vreselijke wandeling. We deden deze in augustus kort na de overstromingen. Daardoor was er enorm veel stank. We hadden constant het gevoel in een koeiendrol te lopen. Kan misschien een mooie wandeling zijn in de winter. Ik zou ze nooit aanraden in de zomer.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.