Loading...

Met de Witte door Zichem

3.3 km • Scherpenheuvel-Zichem

Icoon officiële route officiële route

3.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Station Zichem, 3271 Zichem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling voert door het GROENE DEMERLAND rond Zichem. Het is het landschap waar de beroemde deugniet DE WITTE allerlei fratsen uithaalde. In zijn avontuurlijke spoor kunnen kinderen vandaag Zichem ontdekken. Maar ook volwassenen worden er teruggevoerd naar een vergeten tijd, die ERNEST CLAES beschreef in zijn streekroman De Witte.

Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 25 augustus 2022 door Jacques ManefMet warme dag dachten wij " één kleine wandeling van 3km is te doen " uiteindelijk hebben we 7.9Km gedaan door onduidelijke en op sommige plaatsen weggeborgen bewegwijzeringen. Het was wel een leuke uitdaging in de mooie natuur. De woonst van Ernest Claes, zeker even gaan bezoeken. Juli-Augustus alle dagen open, vanaf september enkel weekend

woensdag 22 december 2021 door N.K.Mooi gebied, en voor zij de de film "De Witte Van Zichem" hebben gezien zijn er heel veel herkenningspunten. Het boekje dat je aan de start kan verkrijgen bevat veel informatie. Alleen jammer dat er als adres "Ernest Claesstraat" staat ipv "Station zichem" eerste keer namelijk voor paal gestaan op een andere parking.

maandag 23 augustus 2021 door P.V.De witte leeft nog ! je kan zelfs biechten bij pastoor Munte

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.