Loading...

Norbertijnenwandeling

9.2 km • Scherpenheuvel-Zichem

officiële route

9.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Herseltsebaan 2, 3271 Averbode

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

beschrijving

Midden in de bossen van de Merode en pal op de grens van de drie provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant ligt de ABDIJ VAN AVERBODE. Het is een oase van rust voor de norbertijnengemeenschap en de talrijke bezoekers die ze hier graag verwelkomen. De gemeenschap onderhoudt graag een sterke band met de maatschappij buiten de abdijmuren. Deze natuurwandeling voert je rond het MAJESTUEUZE GEBOUW en de UITGESTREKTE BOSSEN en PARKEN rondom.

te volgen knooppunten


0 km

0.7 km

0.7 km

0.9 km

2 km

2.4 km

3.5 km

4 km

4.3 km

4.4 km

4.8 km

5.8 km

6.2 km

6.8 km

7.8 km

8.1 km

8.4 km

8.7 km

9.3 km

9.3 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 24 augustus 2022 door Jacques ManefPrachtige wandeling in de mooie natuur. Zeker een aanrader. I.M. Horeca let wel op de sluitingsdagen. Heel BELANGRIJK en LET OP ....Parking 1 = schijf verplicht. Niet op Parking 3, niet toegankelijk op dinsdag wegens markt

woensdag 28 juli 2021 door bert rouckhoutdit is gewoon een prachtige wandeling 2 lussen en telkens kan je iets drinken in de abdij waar je ook lekker kan eten de 2de lus is fantastisch prachtige natuur

maandag 14 juni 2021 door ROMAIN BELLENgisteren 13/06 de wandeling gedaan: geen enkel bordje met 'norbertijnen' opschrift gevonden, wel knooppunten, dus de informatie hierboven vermeldt is helemaal niet juist!

maandag 7 juni 2021 door F.D.We durven het haast niet luidop zeggen, want dan riskeert dit wandelpad overspoeld te worden: maar dit is een magisch mooi natuurgebied om in te wandelen; vooral de "westelijke lus" is adembenemend. Geniet ervan!

zondag 6 juni 2021 door S.W.Prachtig! Heel afwisselende wandeling. Wij kunnen deze zeker aanraden.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.