Loading...

Het Norbertijnendorp bij uitstek

8 km • Westerlo

Icoon officiële route officiële route

8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Abdijstraat, 2260 Tongerlo

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Het Norbertijnendorp bij uitstek
© Toerisme Westerlo

Icoon beschrijving route beschrijving

Dompel je onder in de spirituele rust van de abdij van Tongerlo en maak kennis met het norbertijnenerfgoed in de buurt. De wandeling start op de parking van de abdij van Tongerlo en voert je eerst langs de omringende dreven om te genieten van het imposante buitenzicht. Via de Oevelsedreef -een authentieke norbertijnendreef- loop je de abdijsite binnen. De abdijgebouwen zelf zijn niet toegankelijk maar het imposante binnenplein met kerk en Boerenkrijgschuur en het da Vincimuseum zijn absoluut een bezoekje waard. Je ontdekt er een replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci (Openingsuren: tongerlo.org). Bezichtigen kan je tussen 14u en 17u: dagelijks van 1 mei tot 30 september dagelijks in de paasvakantie (behalve op Goede Vrijdag en Pasen) elke zondag van maart, april en oktober. We verlaten de abdij via de hoofdpoort aan knooppunt 1 en al wandelend door de dreef langs de abdij geniet je in alle rust en stilte van mooie uitzichten en passeer je een typische Lourdesgrot. Vervolgens voert de wandeling je door de dorpskern van Tongerlo langs ander norbertijnenerfgoed. Op weg naar knooppunt 344 passeer je de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Eik met omhaagd kapelhof en kerkhofje -een beloftekapel opgericht in 1640 door de 42ste abt van Tongerlo na een pestepidemie- nu een beschermd monument en landschap. Aan knooppunt 348 passeer je de Ambrosiushoeve, een beschermde bakstenen hoeve door de abdij in 1718 aangekocht en heropgebouwd, nu in privaat bezit. Even voorbij knoopp

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 1
0 km
Afbeelding knooppunt 343
0.2 km
Afbeelding knooppunt 382
0.5 km
Afbeelding knooppunt 2
0.7 km
Afbeelding knooppunt 1
1 km
Afbeelding knooppunt 342
1.6 km
Afbeelding knooppunt 344
3.4 km
Afbeelding knooppunt 348
4.5 km
Afbeelding knooppunt 345
5.9 km
Afbeelding knooppunt 64
6.1 km
Afbeelding knooppunt 343
8.1 km
Afbeelding knooppunt 1
8.2 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 15 januari 2023 door Karin van de VenNa zoveel regen bewust de harde pad gekozen. Je loopt eerst rondom de abdij en daarna in het dorp. Niet saai want de huisstijlen in België zijn erg variërend. Je komt langs een mooie molen die de 1e en 3e zondag open is voor bezoek vanaf 13.00. Er wordt dan meel gemaald die je kunt kopen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.