Loading...

Wivina wandeling

8.4 km • Dilbeek

8.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Dilbeek

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Wivinadreef, 1702 Groot-Bijgaarden (Dilbeek)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Dilbeek

beschrijving

Ontdek de groene kant van Groot-Bijgaarden en haar erfgoedparels. De wandeling start aan de Wivinakapel waar de Heilige Wivina zich in de 12de eeuw vestigde. Op een boogscheut van Brussel wandel je door glooiende landschappen met mooie vergezichten op de Europese hoofdstad. Onderweg passeer je aan Brouwerij Girardin, Waer Waters – goed voor 6000 m² wellness – en het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het kasteel werd opgetrokken rond 1640 in de traditionele bak- en zandsteenstijl en aan het begin van de 20ste eeuw uitvoerig gerestaureerd met authentieke, herbruikte materialen. Ieder voorjaar tijdens Floralia kan je de tuinen bezoeken en er genieten van de pracht en praal van de voorjaarsbloemen. Verderop in het centrum van Groot-Bijgaarden kan je even halt houden op een terrasje met zicht op het Pampoelhuis en de Sint-Egidiuskerk.

Geschikt voor all-terrain kinderwagens.

Deze wandeling word je aangeboden door de gemeente Dilbeek.

Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 april 2022 door A.V.Rustige mooie wandelroute. Inderdaad totaal niet geschikt voor de buggy.

woensdag 10 november 2021 door J.D.deze wandeling is totaal niet geschikt voor kinderwagens zoals aangegeven in de beschrijving , er is een gedeelte waar het je zelfs niet door kan zonder geschikt schoeisel ( noordelijkgedeelte naar de E40 toe, blijkbaar is daar een overstromingsprobleem probleem geweest)

dinsdag 11 mei 2021 door Michel VMMooie wandeling. Iets te veel smalle wegjes (niet corona proof in die tijd...) , niet geschikt voor kinderwagen! Spijtig dat de mooie tuinen rond het kasteel gesloten waren.

zondag 2 mei 2021 door V.D.Sommige wandelpaadjes helemaal omgeploegd door de boer daardoor soms moeilijk te bewandelen. Ook niet echt geschikt voor kinderwagens zoals beschreven in de info wegens soms heel smalle wegjes. Wel mooie wandeling.

zondag 2 mei 2021 door An LoosenEr zijn een paar bordjes niet echt zichtbaar geplaatst. Dus het was een paar keer zoeken en op onze stappen terugkeren. Op een bepaald ogenblik is er een geweldig zicht op Brussel, dat maakte de extra, niet geplande kilometers zeer zeker goed 😌 .

Welke POI wil je tonen op de kaart?