Loading...

Molenbergwandeling

6.6 km • Willebroek

Icoon officiële route officiële route

1.3180 2 3.2/5

6.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Molenbergwandeling Sfeerbeeld 2 van route Molenbergwandeling
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

De naam van deze wandeling komt van de gelijknamige Whiskystokerij “De Molenberg” in Blaasveld, waar ook het startpunt zich bevindt.

In de familiehoeve in Blaasveld werd al sinds de 17e eeuw graan tot jenever gestookt door het molenaarsgeslacht Van Breedam. In 2010 start Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar, met een gedurfd plan. Hij verenigt beide familietradities – distilleren en brouwen – in een uniek project: Stokerij De Molenberg. Het was de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele koperen pot stills. Het moutbeslag van het Gouden Carolus Tripel bier vormt de basis voor de Gouden Carolus Single Malt whisky. I

n de stokerij kan je naast een gegidste tour ook proeven van deze heerlijke whisky en de shop bezoeken. Combineer deze wandeling dus zeker met een bezoekje aan de stokerij! Ook een gecombineerd bezoek met Brouwerij Het Anker in Mechelen is mogelijk.

Voor meer info, de openingsuren of reservatie kan je terecht op www.hetanker.be

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 17 augustus 2021 door Yves VlasselaerRoute op zich is mooi, maar geen enkele bewegwijzering. Er zijn veel wandelknooppunten aanwezig op of in de nabijheid van deze wandelroute. Beter zou zijn om hier een route samen te stellen met gebruik van de bestaande wandelknooppunten en het vertrek/aankomst te regelen vanop een plaats met parkeermogelijkheid.

zondag 25 april 2021 door R.V.Prachtige wandeling. 3/4 onverharde wegen. GEEN enkele bewegwijzering gezien !!! Zelf onze wegmoeten zoeken door het broek. Dit kan toch niet de bedoeling zijn denk ik ?

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.