Loading...

Vierbekenwandeling (lang)

9.7 km • Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

1.6720 5 4.3/5

9.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Dilbeek

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Dorpsplein 5, 1700 Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© (c) Simoens David

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze prachtige natuurwandeling vertrekt aan het authentieke Huisje Mostinckx en leidt je bijna uitsluitend langs trage wegen. De wandeling dankt haar naam aan de Zierbeek, de Zibbeek, de Plankenbeek en de Doornbeek die ontspringen op de heuvelflank tussen Schepdaal en Sint-Martens-Bodegem en die uitmonden in de Molenbeek. Ze zijn dikwijls verdoken in het groen van bomen en overvloedige oevervegetatie, maar de beekvalleien worden gekoesterd als groene corridors voor fauna en flora en voor wandelaars.

Voornamelijk onverharde wegen en soms smalle paden, maar toegankelijk voor ‘all terrain’ – kinderwagens.

De wandeling is bewegwijzerd met de witte, zeshoekige bordjes.

De wandeling kan ook ingekort worden tot 4.6 km. Ook de verkorting is bewegwijzerd.

Deze wandeling wordt aangeboden door de gemeente Dilbeek

Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 15 augustus 2022 door Yasmin VdCFijne wandeling! Duidelijk aangegeven met mogelijkheid tot inkorten (Korte lus) als je onderweg moe wordt. Ongeveer 50-50 verhard-niet verhard. Bij hitte opgelet want weinig schaduw!

maandag 23 mei 2022 door Luc VanderkelenZeer toffe wandeling, rustig, trein stoort een beetje maar die moeten er ook zijn. Wandelwegen goed onderhouden. Goed bewegwijzerd. Goede parking bij de start plaats. Zeker een aanrader.

maandag 13 december 2021 door P.G.Prachtige wandeling , vooral met een grotere groep .

zondag 20 juni 2021 door Hilde VdVNa de stortbui van vannacht, was deze wandeling een modderig parkoers wat logisch is met veel beken in de lagere gedeeltes. Niettemin is dit een aanrader met wisselende vegetatie van bossen, velden en weiden. Nabijheid en geluid van drukke spoorweg is voor ons geen nadeel maar een avontuur. Prima bewegwijzering.

vrijdag 9 april 2021 door J.D.heel leuke, rustige wandeling in een mooie streek ,zeker een aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.