Loading...

Weldadigheid in Merksplas Kolonie

4.8 km • Merksplas

Icoon officiële route officiële route

4.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Kapelstraat 10, 2330 Merksplas

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Weldadigheid in Merksplas Kolonie Sfeerbeeld 2 van route Weldadigheid in Merksplas Kolonie
© Toerisme Provincie Antwerpen (Mie De Backer)

Icoon beschrijving route beschrijving

Kaarsrechte dreven en monumentale gebouwen overheersen het landschap in Merksplas-Kolonie. Vroeger leefden hier landlopers, die verplicht naar de Kolonie werden gestuurd. Omdat ze arm waren, bedelden of overlast veroorzaakten. Ze werkten en woonden er samen. In 1993 kwam er een eind aan dit systeem.

Landlopers zijn er niet meer in de Kolonie. Hun verhaal staat wel nog in het landschap gegrift. Merksplas-Kolonie is nu een belangrijke erfgoedsite met beschermde monumenten in een beschermd landschap.

Ontdek het zelf en breng een bezoek aan deze bijzondere plek! Maak eerst kennis met het bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in de voormalige varkensstal van de Grote Hoeve. Zet daarna je tocht verder door het landschap; met de fiets of te voet. Ook wie zich graag culinair laat verwennen, is hier aan het goede adres.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 51
0 km
Afbeelding knooppunt 67
0.6 km
Afbeelding knooppunt 68
1 km
Afbeelding knooppunt 70
1.6 km
Afbeelding knooppunt 69
1.9 km
Afbeelding knooppunt 61
2.2 km
Afbeelding knooppunt 62
2.4 km
Afbeelding knooppunt 63
2.8 km
Afbeelding knooppunt 64
3 km
Afbeelding knooppunt 66
4 km
Afbeelding knooppunt 52
4.6 km
Afbeelding knooppunt 51
4.7 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 13 september 2022 door G.W.Een prachtige route. Mooi om ook de geschiedenis van de kolonie te kennen. Wij hebben deze wandeling op een maandagochtend gelopen, heerlijk rustig.

donderdag 1 april 2021 door Karin van de VenEen wandeling met lanen, stukje bos en water. Gevarieerd en wat anders dan alleen bossen. Als straks alles open is kun je de wandeling compleet afsluiten met een bezoek aan de gevangenis museum en neerstrijken op een terras met een koel drankje. In de zomer lijkt me ook een fijn wandeling want een groot gedeelte loop je onder de bomen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.