Loading...

Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water

6.8 km • Westerlo

Icoon officiële route officiële route

6.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water Sfeerbeeld 2 van route Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water Sfeerbeeld 3 van route Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water Sfeerbeeld 4 van route Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water
© Toerisme Provincie Antwerpen (Mie De Backer)

Icoon beschrijving route beschrijving

Blikvangers op deze wandeling? Twee imposante kastelen en de Grote Nete. Je volgt de meanderende rivier in de natuurgebieden het Riet en de Kwarekken. Voorbij de wandelbrug beland je in de eindeloze dreven van de Beeltjes, met zelfs een kruispunt van 8 dreven. Het driehoekige marktplein van Westerlo charmeert met zijn eeuwenoude gerechtsline en statige burgerwoningen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 130
0 km
Afbeelding knooppunt 18
0.1 km
Afbeelding knooppunt 19
0.4 km
Afbeelding knooppunt 13
0.4 km
Afbeelding knooppunt 12
1.1 km
Afbeelding knooppunt 14
1.1 km
Afbeelding knooppunt 183
2.8 km
Afbeelding knooppunt 10
3.2 km
Afbeelding knooppunt 9
3.3 km
Afbeelding knooppunt 8
3.8 km
Afbeelding knooppunt 129
4.5 km
Afbeelding knooppunt 21
4.8 km
Afbeelding knooppunt 6
5 km
Afbeelding knooppunt 20
5.8 km
Afbeelding knooppunt 16
6.5 km
Afbeelding knooppunt 130
7 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 13 maart 2022 door Tom BoirtsHele mooie wandeling. ik en mijn zoon hebben er van genoten. we hebben ook een youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCZAdJAqIkhahsTzz7xuusyQ

dinsdag 8 februari 2022 door Erik De smedtHéél mooie route met voldoende afwisseling, Kastelen-Water-Bossen, veel verhard, bijna geen modder.
Wij verkiezen wel als startplaats: Papedreef 1, 2260 Westerlo (Jeugdherberg Boswachtershuis - kp 6)
Eten & Drinken Knooppunten 6 (start-Einde) & 16 (markt Westerlo)

dinsdag 23 november 2021 door Erik Van den BoschHeel mooie wandeling op verharde paden. Parkeren kan je gemakkelijk op de randparkings in Westerlo. In de Rietstraat, die als startplaats wordt aangegeven, kan je niet parkeren. Deze wandeling is zeker een aanrader en kan je ook makkelijk met kinderen doen.

zondag 14 november 2021 door Sarah VermeulenZeer mooie wandeling met veel afwisseling. Er valt altijd wel iets anders te zien. Heel verrassend ook de verschillende natuurpunten. Echte aanrader!

zondag 12 september 2021 door Karen SmedtsHele toffe wandeling in het groen, heel weinig op stukken waar auto's komen, veelal langs Nete en in het bos. Even aan begin en eindpunt in het centrum. Zelfs op zondag, wanneer het drukker is qua wandel/fietsverkeer, genoten van deze route! Aanrader

vrijdag 2 juli 2021 door I.C.Echt een toffe mooie wandeling.

zondag 2 mei 2021 door I.C.Een mooie aangename wandeling. Je moet 1 keer een zeer drukke baan over, maar er is een zebrapad. Eindigen doe je in de speeltuin. Bij mooi weer is het er echt wel druk!! Wij hebben 8 km over deze hele wandeling gedaan. Het was echt wel zeker de moeite!

woensdag 31 maart 2021 door Karin van de VenDeze wandeling heb ik paar dagen geleden gemaakt. Een échte aanrader! Kastelen, riviertje, bossen. Voor ouders met jonge kinderen; buggy proof en bijna op het einde van de wandeling een traktatie voor de kinderen; een groot speeltuin! Zij zullen wel 5 sterren geven. Koffie heerlijk en groot terras.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.