Loading...

Keiheuvelwandeling

11.4 km • Balen

officiële route

11.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Recreatie- en natuurpark De Keiheuvel, 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 14, 2490 Balen

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Keiheuvelwandeling (Mie De Backer)

beschrijving

Spectaculaire zandvlakten die je even naar de woestijn katapulteren? Check.
Gezonde boslucht en een zee van purperen heidebloempjes? En of.
Heerlijk stille plekjes en een hangmat om even uit te blazen? Absoluut!
De Keiheuvelwandeling in Balen is de kersverse wandeling van het jaar.

Hangmat in de woestijn
Na nauwelijks enkele stappen in de Keiheuvel opent zich een weids landschap met zandvlakten, vennen en duingraslanden, omzoomd door verleidelijk geurende dennenbomen. De bloeiende struikheide kleurt purper. Konijntjes huppelen voor je uit in het mulle zand. Het duinenlandschap mag dan als een woestijn ogen, vergis je niet: het zit vol leven. De Keiheuvel vormt een hotspot voor insecten en vogels, van de boomleeuwerik tot de nachtzwaluw. Aanrader: huur bij Recreatiedomein De Keiheuvel of Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen een hangmat en las op een van de meest fotogenieke plekjes een pauze in.

Uniek duo met De Most
Na een ommetje langs het Kanaal naar Beverlo gaat het richting De Most. De laaggelegen en drassige vallei contrasteert mooi met de hoge en droge Keiheuvel. Dat de twee totaal verschillende natuurkernen naadloos op elkaar aansluiten, maakt Keiheuvel-De Most (540 ha) heel uitzonderlijk. De natste stroken lokken heel wat planten en dieren: van wateraardbei over moerassprinkhaan tot kleine modderkruiper. Ooit fungeerde De Most als jachtgebied en schuiloord voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Vandaag regeert de rust.

Ga je graag met de GPS op pad? Download

te volgen knooppunten


0 km

0.5 km

1.3 km

1.6 km

2 km

2.5 km

3 km

5.2 km

5.5 km

5.9 km

6.4 km

7.3 km

8.4 km

9.1 km

10.7 km

11.5 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 4 januari 2023 door bert rouckhoutzeer mooie wandelijng veel zandvlakten wij deden ze op 1 januari en toch droog weinig slijk je komt langs de landingsbaan van sportviegtuigjes ook veel waterplassen maar helaas geen horeca

dinsdag 13 april 2021 door I.D.Leuke wandeling met veel variatie. Zand, verhard, bos, bij het water,... Niet te veel volk. De knooppunten zijn soms wat moeilijk om te vinden, maar voor de rest TOP.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.