Loading...

Buiten de geijkte paden

9 km • Retie

Icoon officiële route officiële route

9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Parking Vossekot, Geenend 9, 2470 Retie

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Buiten de geijkte paden Sfeerbeeld 2 van route Buiten de geijkte paden
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling door het Kempense landschap zit tjokvol variatie en verrassing. De korte versie is geknipt voor kinderen: 3,5 kilometer stap- en speelplezier. Met zones om te ravotten, mét respect voor Moeder Natuur.

De lange versie is een droom voor 'grote kinderen' die zich willen laven aan de schoonheid van de heide. Zo ontdek je de kronkelende Witte Neet, die de Retiese watermolen aandrijft. Daarna trek je de Beverdonkse Heide in: een lappendeken van bossen en open vlaktes, weilanden en akkers. Net voor knooppunt 93 maak je eventueel een ommetje naar de gedenksteen van Hallifax. Ook de Schaapschoorbrug ligt op je route. Droge keel? Klop onderweg of in het dorpscentrum bij een taverne aan. In het 'beste cafédorp van Vlaanderen' blijf je niet op je dorst zitten.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 140
0 km
Afbeelding knooppunt 138
1.4 km
Afbeelding knooppunt 40
2.2 km
Afbeelding knooppunt 41
3.3 km
Afbeelding knooppunt 43
3.7 km
Afbeelding knooppunt 94
4.2 km
Afbeelding knooppunt 136
4.5 km
Afbeelding knooppunt 93
6 km
Afbeelding knooppunt 95
7.3 km
Afbeelding knooppunt 96
7.6 km
Afbeelding knooppunt 139
8.8 km
Afbeelding knooppunt 140
9 km
Deze route heeft 9 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 15 oktober 2023 door H.M.Prachtige wandeling met veel afwisseling. Knooppunten staan duidelijk aangegeven. Het houten vlonderpad is wel dringend aan herstelling toe ; planken stuk, kippengaas ontbreekt op veel plaatsen wat bij regen toch wel een gladde ondergrond geeft. Voor de rest hebben we volop van deze wandeling genoten.

woensdag 11 mei 2022 door Herman Van den reeckInderdaad mooie route langs vnl. zandwegen en ook een leuke wandeling voor kinderen met heksenhuis, bruggetjes en natuurlijke speeltuigen van hout gemaakt. Ook mooie watermolen. De wandeling op woensdag gedaan, wel weinig volk tegengekomen, maar horeca was niet beschikbaar.

zaterdag 21 augustus 2021 door Seppe VervoortFijne wandeling. Kleine verbetering halverwege Duinberg: dubbelzinnige richting (neem de rechtse)

zaterdag 21 augustus 2021 door Andy LuytenHele mooie wandeling. Veel paddestoelen gezien. Na 3km een lang, mooi en avontuurlijk vlonderpad. Hier kom ik zeker nog terug!

zaterdag 24 juli 2021 door Michel CuypersPrachtige wandeling. Grootste deel onverhard. Halverwege de wandeling, grote taverne.

zondag 16 mei 2021 door Ingrid DellaertHele mooie route. Horecagelegenheid tussen 43 en 94. Watermolen . Ruime parking aan de start. Weinig verkeer gezien. Zeker een aanrader.

dinsdag 13 april 2021 door G.M.mooie route, zelfs na een hele week regen, heel weinig verkeer, horecastopjes onderweg mogelijk.

zaterdag 3 april 2021 door bert rouckhoutin 1 woord prachtig

maandag 22 maart 2021 door Gert HendriksHeel mooie route. Ruime parking aan vertrekpunt. Aan te raden vinden wij.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.