Loading...

Grenspark Kalmthoutse Heide

8.7 km • Kalmthout

Icoon officiële route officiële route

1.3790 3 2.2/5

8.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Grenspark Kalmthoutse Heide Sfeerbeeld 2 van route Grenspark Kalmthoutse Heide Sfeerbeeld 3 van route Grenspark Kalmthoutse Heide
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

De afwisseling van heide, vennen, duinen en bossen zorgt voor een fantastisch landschap in natuurreservaat de Kalmthoutse Heide. Je treft er heel wat zeldzame planten en dieren aan. In augustus en september, wanneer de struikheide purper kleurt, oogt alles extra mooi. Je ontdekt het dankzij tal van bewegwijzerde wandelpaden.

Deze wandeling is een suggestielus op de wandelknooppuntenkaart Kempense Heide.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 11
0 km
Afbeelding knooppunt 13
0.2 km
Afbeelding knooppunt 14
0.2 km
Afbeelding knooppunt 15
2 km
Afbeelding knooppunt 26
3.5 km
Afbeelding knooppunt 27
6.2 km
Afbeelding knooppunt 99
7 km
Afbeelding knooppunt 14
8.3 km
Afbeelding knooppunt 13
8.3 km
Afbeelding knooppunt 11
8.5 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 19 mei 2024 door Werner De RouckGeen enkel probleem met de signalisatie gehad. Had op basis van de vorige beoordeling de gpx file opgeladen maar dat was helemaal niet nodig. Wel is, na enkele dagen van regen, waterdicht schoeisel een absolute must en vooral tussen knoop 14 en 15 wordt het soms bijzonder 'avontuurlijk'. Een prachtige wandeling in de heide met veel afwisseling.

zondag 25 april 2021 door Kim EngelenZo heb ik ipv een wandelroute van 8,6km een route die vele langer was gewandeld. Ik was om 13:30u gestart en pas om 18u kwam ik terug aan de parking uit, en dan heb ik een heel stuk moeten terug wandelen over dezelfde route, dus als je hier wilt wandelen raad ik aan de site van de heide zelf te volgen.

zondag 25 april 2021 door Kim EngelenIk heb gisteren de wandelknooppunten route hier aangegeven gaan volgen in de heide, maar op een bepaald punt vind je punt 27 en 99 helemaal niet. Eens thuis de site van de heide zelf bekeken en blijkt dat de knooppunten die hier niet meer up to date zijn, volgens de site van de heide zijn de wandelroutes aangegeven met dierenbordjes.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.