Loading...

Bruegelwandeling

7.6 km • Dilbeek

Icoon officiële route officiële route

1.9050 3 3.2/5

7.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Parking tegenover Sint-Annakapel, Herdebeekstraat, 1701 Itterbeek (Dilbeek)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Tijdens de Bruegelwandeling combineer je natuur en cultuur. De wandeling begint op het plein waar het kerkje van Sint-Anna-Pede staat, wereldberoemd dankzij de ‘Parabel van de blinden’. Verder ontdek je op het pad in de Pedevallei 11 reproducties van Pieter Bruegel de Oude.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 2 mei 2021 door C.D.De route loopt regelmatig door bebouwd gebied met passage aan een treinviaduct. In de omgeving van de Kroonweg is de richting onduidelijk. Onderweg maken de afbeeldingen van Bruegel-schilderijen en de kerkjes van Sint-Anna-Pede en Itterbeek veel goed. (geplaatst door Chris).

zaterdag 17 april 2021 door M.V.Leuke route. Ook tof om wat schilderijen tegen te komen. Sommige stukjes zijn goed klimmen, maar zeker doenbaar. Wel 1 plaatje die ontbreekt na een klein wegje naar boven. Daar is het naar rechts gezien het daar ook overeen komt met een andere wandelroute.

donderdag 31 december 2020 door Dominique DelplancheMijn vaste wandeling die ik tientallen keren per jaar al deed. De veranderingen in de natuur zijn boeiend. Goede bewegwijzering. Gevarieerde wandeling waar Breughel heel dichtbij is. Het pajottenland leren zien door de ogen van Breughel levert verrassende zichten op.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.