Loading...

Vallei van de Drie Bekenwandeling - Rood

8.2 km • Diest

officiële route

8.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Engelbertuskerk, J. Sweygersstraat, 3290 Deurne

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

De Vallei van de Drie Beken dankt zijn naam aan de drie beken die er naast elkaar stromen: de Kleine , de Middel- en de Grote Beek. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan om dit landschap vol bomenrijen, hooilanden, bloemrijke ruigtes, moerassen, waterplassen, bos en heide te verkennen.

Volg de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode of de bewegwijzering met rode driehoek.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.9 km

1.5 km

3.1 km

4.2 km

5.9 km

7.1 km

7.9 km

8.2 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 20 maart 2021 door J.D.Het eerste stukje (1km) is langs verkeersluwe wegen, maar daarna is het genieten van elke km. Afwisseling tussen weiland en bos en veel moeras. Enkele stukken zijn wat lastig als het geregend heeft maar het merendeel is met stevig schoeisel goed te doen. Wij komen terug!

donderdag 26 november 2020 door D.B.Prachtige wandeling in volle natuur, voor herhaling vatbaar !

zaterdag 14 november 2020 door Luc WullaertHet begint met een stuk verharde weg, maar vanaf het natuurreservaat Vallei van de Drie Beken wordt het echt genieten...... Prachtige wandeling met veel afwisseling, zowel vochtige stukken, veld, weide en bos. Dus zeker voor herhaling vatbaar

zondag 8 november 2020 door A.S.Zeer mooie wandeling. We hadden geluk met de prachtige herfstkleuren. Buiten de start en een klein stukje onderweg, zijn het allemaal onverharde wegen.

woensdag 4 november 2020 door Petra VanrompayHele mooie wandeling, afwisselend, met vele houten paadjes. Stukjes bos, bruggetjes over de beken. Eerste km is wat teleurstellend maar de rest maakt het meer dan goed. Voornamelijk onverhard en inderdaad waterdichte schoenen nodig bij nat weer.

Welke POI wil je tonen op de kaart?