Loading...

Demerbroekenwandeling - Rood

8.9 km • Scherpenheuvel-Zichem

Icoon officiële route officiële route

8.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Watermolen van Testelt, Dorp 34, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

De Demerbroeken vormen een uitgestrekte brok natuur in de brede vallei van de Demer, tussen Testelt, Zichem, Averbode en Diest. Je doorkruist er een ongerept overstromingsgebied. Het Agentschap voor Natuur en Bos werkt samen met Natuurpunt aan de uitbouw van een uitgestrekt natuurreservaat met rietruigten, afgewisseld met soortenrijke hooilanden en inheems loofbos. Op de Voortberg geniet je van een prachtig panorama.

Volg de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode of de bewegwijzering met rode driehoek.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 59
0.1 km
Afbeelding knooppunt 396
0.2 km
Afbeelding knooppunt 344
1.8 km
Afbeelding knooppunt 141
2 km
Afbeelding knooppunt 341
3.1 km
Afbeelding knooppunt 342
3.6 km
Afbeelding knooppunt 246
3.9 km
Afbeelding knooppunt 246
4 km
Afbeelding knooppunt 61
4.3 km
Afbeelding knooppunt 60
5.2 km
Afbeelding knooppunt 298
6.3 km
Afbeelding knooppunt 175
6.6 km
Afbeelding knooppunt 143
8.6 km
Afbeelding knooppunt TP
8.8 km
Deze route heeft 10 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 22 augustus 2022 door A.J.Zeer mooie wandeling. Voor de tweede keer gestapt. De eerste keer was in de winter, waar het broek zich alle eer aandeed met de nodige modder. Nu schitterend droog weer en in tegenstelling tot andere wegen nog mooie groene natuur. Zal hem zeker in de herfst en lente ook eens verkennen.

woensdag 11 mei 2022 door T.G.Veruit één van de mooiste wandelingen die ik al deed: kleine wegeltjes, mooie wandelpaden, soms in het bos, dan weer open velden met echt schitterend uitzicht, plaatsje om iets te drinken/ijsje, even door een graasweide tussen knabbelende koetjes en paardjes, ... Ik deed 'm op een warme lentedag, dus overal droge wandelpaden. Deze doe ik nog 's!

woensdag 26 januari 2022 door B.G.Vandaag de wandeling gedaan. Veel modder en moeilijk te bewandelen wegen. De bewijzering is wel perfect

donderdag 6 mei 2021 door Luc WullaertMooie en aangename wandeling met veel natuur. De Demerbroeken in Zichem zijn prachtig als natuurgebied. In zichem een klein stuk langs de weg om een doorsteek te maken van de Demer naar de broeken. Dzeze wandeling is zeker een aanrader. Indien gewenst kan je ook even afwijken van de route naar de Maagdentoren.

zondag 28 februari 2021 door P.N.Zalige wandeling in een mooi natuurgebied. Prachtig uitzicht ook vanop de heuvel. Deze wandeling is een aanrader!

zondag 28 februari 2021 door T.L.Zeer mooie wandeling, gaan we zeker nog eens doen. Prachtig weer ook vandaag

zondag 10 januari 2021 door B.C.zeer mooie en rustige wandeling, gepaste schoenen of laarzen kunnen noodzakelijk zijn in het demerbroek bij nat weer, zeer mooie uitzichten in de natuur

maandag 28 december 2020 door E.B.Hard genoten van deze wandeling

maandag 21 december 2020 door bert rouckhoutmooie rustige wandeling wel gepaste schoenen meenemen want in het demerbroek was er veel modder maar de natuur was heel mooi

zaterdag 14 november 2020 door JOS BOESMANSZalige wandeling die je ook kan starten aan zaal Hemmekes in Zichem (knooppunt 342). Een minimum aan verharde wegen en mooie uitzichten op de bosrijke heuvel in Testelt. Absolute aanrader. (geen tocht voor buggies).

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.