Loading...

Oranjewandeling

5.1 km • Diest

Icoon officiële route officiële route

8710 1 3.5/5

5.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Grote Markt, 3290 Diest

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Begin je stadsverkenning op de Grote Markt waar heel wat gevels dateren uit de 17de en 18de eeuw en waar je het neoclassicistische stadhuis en de Romaanse Sint-Sulpitiuskerk kan bewonderen. Vervolgens beklim je de trappen naar de Citadel. Naast een prachtig zicht op de stad word je er ook getrakteerd op een brok militaire geschiedenis. De Citadel vormt het sluitstuk van de transformatie van Diest tot vestingstad en is het enige overgebleven bakstenen exemplaar in Vlaanderen. En alsof dat alles nog niet genoeg is geniet je er ook nog eens van een groene oase, het mooie Citadelbos. De wandeling brengt je vervolgens terug naar het centrum van de stad om nog veel meer stadsgroen en historische gebouwen te ontdekken, zoals het begijnhof met zijn prachtige barokke begijnhofpoort en het Warandepark.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw.

Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 4 maart 2022 door Marc HelsenHeel mooie route, met als uitschieter het begijnhof en de citadel. Zeker een aanrader.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.