Loading...

De Roze Mars: Averbode

7.6 km • Scherpenheuvel-Zichem

Icoon officiële route officiële route

2.4190 8 4.6/5

7.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Abdijstraat 1, 3271 Averbode

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 2 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 3 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 4 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 5 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 6 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 7 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 8 van route De Roze Mars: Averbode Sfeerbeeld 9 van route De Roze Mars: Averbode
© wandelknooppunt.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze route start aan de Abdij van Averbode, een prachtig bouwwerk op het grenspunt tussen de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Via het Mariapark wandel je door het natuurgebied Averbode Bos en Heide. Je ontdekt er uitgestrekte bossen langs vennen en moerassen. De paadjes kabbelen hier door een uniek landschap in Vlaanderen. Als je van rust en natuur houdt zal je je hier meteen in je sas voelen.

Na ongeveer 5 km stappen kom je aan afspanning Den Eik waar je een leuke tussenstop kan inlassen in dit prachtige Merodegebied. Wat verder kom je langs een wandelpad met aan de rechtse zijde een leuk uitzicht op de abdij. Wanneer je bijna aan het eindpunt komt van deze route kom je aan de zogenaamde 'Lekdreef' waar je in de schaduw van de abdij kan genieten van een welverdiend ijsje. Tip: bezoek zeker ook het Abdijcafé van Het Moment (achter de abdij). Op deze bijzondere plek zijn de meeste gerechten met minstens één Averbode-product bereid: bier, kaas, brood, peperkoek of speculaas.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 100
0 km
Afbeelding knooppunt 100
0 km
Afbeelding knooppunt 98
0.5 km
Afbeelding knooppunt 293
0.7 km
Afbeelding knooppunt 292
1.2 km
Afbeelding knooppunt 292
1.2 km
Afbeelding knooppunt 144
2.1 km
Afbeelding knooppunt 384
2.7 km
Afbeelding knooppunt 107
3.1 km
Afbeelding knooppunt 292
3.4 km
Afbeelding knooppunt 292
3.4 km
Afbeelding knooppunt 104
4 km
Afbeelding knooppunt 91
4.2 km
Afbeelding knooppunt 96
4.5 km
Afbeelding knooppunt 294
5.1 km
Afbeelding knooppunt 279
5.1 km
Afbeelding knooppunt 84
5.9 km
Afbeelding knooppunt 85
6.3 km
Afbeelding knooppunt 86
6.4 km
Afbeelding knooppunt 87
6.9 km
Afbeelding knooppunt 90
7.3 km
Afbeelding knooppunt 100
7.7 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 25 augustus 2021 door Luc WullaertLeuke en aangename wandeling in de bossen en langs de vennen rond de abdij. Zeker een pluspunt deze periode : de heide staat in bloei. Aanrader

zaterdag 21 augustus 2021 door Michel GallettiMooie wandeling, redelijk wat hellingen en afdalingen (niet te groot), zanderige grond op de meeste plaatsen van het parcours. Grootste deel ook door redelijk bebost gebied dus voor landschappen zou ik het niet aanraden. Ook wel druk omwille van de abdij in de omgeving die wel de moeite is om eens te zien. Het abdij-terras is wel leuke afsluiter

dinsdag 22 juni 2021 door I.V.Mooie samenstelling met historische bezienswaardigheden in begin, quasi enkel onverharde paden en wegeltjes, diverse biotopen en zelfs na hevig regenweer nog begaanbaar.

zondag 3 januari 2021 door Andy LuytenMooie wandeling - vertrek aan punt 100 is wat moeilijker nu alle parkeergelegenheid daar verdwenen is. Makkelijker is te vertrekken aan punt 96, grote parking daar, of aan afspanning den eik, ook grote parking aanwezig.

woensdag 14 oktober 2020 door Marclline-frieda PeetersEen verrassend mooie en afwissellende wandeling.

donderdag 17 september 2020 door B.M.Mooie, verrassende wandeling door een gevarieerd landschap. Aanrader!

zondag 30 augustus 2020 door F.V.Fantastische wandeling. Misschien best tijdens de week indien mogelijk, want rond de abdij is het nogal druk tijdens het weekend

zondag 30 augustus 2020 door Ria VerachtertWas al wat bekend met de knooppunten daar, maar heb nu die route eens gevolgd en nog steeds nieuwe verrassingen gezien. Prachtige wandeling en nu zeker met de heide in bloei. AANRADER!!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.