Loading...

De Roze Mars: Bosland

7.7 km • Lommel

Icoon officiële route officiële route

1.1640 4 4.5/5

7.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sportveldenstraat 15, 3920 Lommel

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route De Roze Mars: Bosland Sfeerbeeld 2 van route De Roze Mars: Bosland Sfeerbeeld 3 van route De Roze Mars: Bosland
© Pink Ribbon

Icoon beschrijving route beschrijving

Trek je beste wandelschoenen aan en ontdek deze prachtige wandeling die start aan De Soeverein in Lommel. Na een kleine duinbeklimming kom je uit op een open zandvlakte met groot aansluitend meer. Ideaal om bij warm weer te genieten van een straaltje zon en lekker voetje te baden. Laat je meevoeren naar rustige paadjes gehuldigd in een immens bomenlandschap.

Kijk zeker goed rond je, wie weet spot je wel een bont dikkopje onderweg. Het (letterlijke) hoogtepunt van de wandeling is de uitkijktoren met observatiekijker die je een spectaculair 360° uitzicht over de Lommelse Sahara bezorgt. Na het vogelspotpunt maakt de zandweg plaats voor een verharde wandelgrond en kan je nog kennismaken met enkele dartelende paardjes in de wei.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 43
0 km
Afbeelding knooppunt 42
0.2 km
Afbeelding knooppunt 41
0.8 km
Afbeelding knooppunt 34
1.2 km
Afbeelding knooppunt 32
1.8 km
Afbeelding knooppunt 31
2.9 km
Afbeelding knooppunt 37
3.7 km
Afbeelding knooppunt 36
4.1 km
Afbeelding knooppunt 33
4.7 km
Afbeelding knooppunt 32
5 km
Afbeelding knooppunt 10
5.7 km
Afbeelding knooppunt 23
5.9 km
Afbeelding knooppunt 35
6.8 km
Afbeelding knooppunt 85
7.5 km
Afbeelding knooppunt 42
7.6 km
Afbeelding knooppunt 43
7.8 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 10 februari 2023 door Gerard Van SeerGewandeld op 9 februari 2023 in de late namiddag, prachtig droog weer, in het begin nog een tiental andere wandelaars ontmoet, en vanaf het derde knooppunt slechts 2 dames die de hond (aangelijnd) aan het uitlaten waren. Rond het beschermd natuurgebied van de Sahara gewandeld (niet toegankelijk) met mooie panorama's onderweg. Goede bewegwijzering.

maandag 23 augustus 2021 door N.V.Mooie variërende omgeving tijdens de wandeling maar veel te druk. Ook spijtig van de vele verbodsborden die je constant er op wijzen dat je gefilmd wordt en dreigen met boetes (enkel ademen mag nog).

zaterdag 24 april 2021 door Michel VMTop wandeling !!! Zeer mooi natuurgebied.

woensdag 28 oktober 2020 door V.S.Wandeling gedaan op 09.09.2020 GEWOON PRACHTIG. Mogelijkheden genoeg om te picknicken, en, de uitkijktoren biedt u een prachtig zicht over het hele gebied. Zeker voor meerdere keren voor herhaling vatbaar.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.