Loading...

De Roze Mars: Bosland

7.7 km • Lommel

officiële route

7.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sportveldenstraat 15, 3920 Lommel

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Pink Ribbon

beschrijving

Trek je beste wandelschoenen aan en ontdek deze prachtige wandeling die start aan De Soeverein in Lommel. Na een kleine duinbeklimming kom je uit op een open zandvlakte met groot aansluitend meer. Ideaal om bij warm weer te genieten van een straaltje zon en lekker voetje te baden. Laat je meevoeren naar rustige paadjes gehuldigd in een immens bomenlandschap.

Kijk zeker goed rond je, wie weet spot je wel een bont dikkopje onderweg. Het (letterlijke) hoogtepunt van de wandeling is de uitkijktoren met observatiekijker die je een spectaculair 360° uitzicht over de Lommelse Sahara bezorgt. Na het vogelspotpunt maakt de zandweg plaats voor een verharde wandelgrond en kan je nog kennismaken met enkele dartelende paardjes in de wei.

te volgen knooppunten


0 km

0.2 km

0.8 km

1.2 km

1.8 km

2.9 km

3.7 km

4.1 km

4.7 km

5 km

5.7 km

5.9 km

6.8 km

7.5 km

7.6 km

7.8 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 10 februari 2023 door Gerard Van SeerGewandeld op 9 februari 2023 in de late namiddag, prachtig droog weer, in het begin nog een tiental andere wandelaars ontmoet, en vanaf het derde knooppunt slechts 2 dames die de hond (aangelijnd) aan het uitlaten waren. Rond het beschermd natuurgebied van de Sahara gewandeld (niet toegankelijk) met mooie panorama's onderweg. Goede bewegwijzering.

maandag 23 augustus 2021 door N.V.Mooie variërende omgeving tijdens de wandeling maar veel te druk. Ook spijtig van de vele verbodsborden die je constant er op wijzen dat je gefilmd wordt en dreigen met boetes (enkel ademen mag nog).

zaterdag 24 april 2021 door Michel VMTop wandeling !!! Zeer mooi natuurgebied.

woensdag 28 oktober 2020 door V.S.Wandeling gedaan op 09.09.2020 GEWOON PRACHTIG. Mogelijkheden genoeg om te picknicken, en, de uitkijktoren biedt u een prachtig zicht over het hele gebied. Zeker voor meerdere keren voor herhaling vatbaar.

Welke POI wil je tonen op de kaart?