Loading...

Vliegveldwandeling

10.9 km • Diest

Icoon officiële route officiële route

7220 5 3/5

10.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Hubertuskerk, Sint-Hubertusplein, 3290 Schaffen

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling brengt je via de stadswallen en het station van Diest richting het vliegveld van Schaffen waar je met een beetje geluk de parachutisten uit de zeppeling kan zien springen. Langs de hoeve 'Schans van Rode' word je terug naar het dorpscentrum van Schaffen geleid. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 99
1.1 km
Afbeelding knooppunt 98
3 km
Afbeelding knooppunt 97
3.1 km
Afbeelding knooppunt 424
3.6 km
Afbeelding knooppunt 373
4 km
Afbeelding knooppunt 284
4.2 km
Afbeelding knooppunt 263
5.3 km
Afbeelding knooppunt 413
5.8 km
Afbeelding knooppunt 338
8.5 km
Afbeelding knooppunt 909
9.3 km
Afbeelding knooppunt 905
10 km
Afbeelding knooppunt TP
10.8 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 23 juni 2024 door P.P.deze route is niet gemarkeerd aan punt 97. 1 uur rondlopen. voor een keer konden we van het weer genieten... nee. terug tot 99 op beton. het mooiste deel gemist.

vrijdag 10 mei 2024 door Alain VermeyenMooie wandeling....even getwijfeld bij het bordje van de omleiding...maar voor de rest een echte aanrader!

dinsdag 8 augustus 2023 door Wendy SchuurmansOp zich een fijne route, maar verschillende keren omleiding die lang niet altijd goed aangegeven staat spijtig genoeg... Was dus zoeken... Een stuk omleiding is een metalen brug met van die roosters, daar kan de hond niet overheen, dus die moesten we dragen. Jammer... Helaas ook geen parachutes gezien vandaag.

maandag 28 maart 2022 door G.V.De wandeling begint niet zo veel belovend, maar één maal uit de dorpskern kom je in een holle weg, vanaf knooppunt 97 volg je punten van de GR. Deze zijn voor mij altijd top. Aan wandelpunt 338 is het misgelopen, was me niet zo duidelijk of ik links of rechtdoor moest nemen. Gevolg rechtdoor, niet doen dus. Mooie wandeling, mooie afwisseling.

maandag 18 oktober 2021 door Carine JaekenEen fijne wandeling ook al waren er verschillende verharde wegen te bewandelen, maar daar hebben wij niet zo'n problemen mee. Ook af en toe klimmen en dalen. Bij ons was het stuk tussen knooppunt 98 en 97 onderbroken, maar er werd op tijd een omleiding aangekondigd. Parachutisten bij de vleet en dat was ook een lust voor het oog. Geen laarzen nodig

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.