Loading...

Vliegveldwandeling

10.8 km • Diest

officiële route

10.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Hubertuskerk, Sint-Hubertusplein, 3290 Schaffen

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

beschrijving

Deze wandeling brengt je via de stadswallen en het station van Diest richting het vliegveld van Schaffen waar je met een beetje geluk de parachutisten uit de zeppeling kan zien springen. Langs de hoeve 'Schans van Rode' word je terug naar het dorpscentrum van Schaffen geleid.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

1.1 km

3 km

3.1 km

3.6 km

4 km

4.2 km

5.3 km

5.8 km

8.5 km

9.4 km

10.1 km

10.9 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 8 augustus 2023 door Wendy SchuurmansOp zich een fijne route, maar verschillende keren omleiding die lang niet altijd goed aangegeven staat spijtig genoeg... Was dus zoeken... Een stuk omleiding is een metalen brug met van die roosters, daar kan de hond niet overheen, dus die moesten we dragen. Jammer... Helaas ook geen parachutes gezien vandaag.

maandag 28 maart 2022 door G.V.De wandeling begint niet zo veel belovend, maar één maal uit de dorpskern kom je in een holle weg, vanaf knooppunt 97 volg je punten van de GR. Deze zijn voor mij altijd top. Aan wandelpunt 338 is het misgelopen, was me niet zo duidelijk of ik links of rechtdoor moest nemen. Gevolg rechtdoor, niet doen dus. Mooie wandeling, mooie afwisseling.

maandag 18 oktober 2021 door Carine JaekenEen fijne wandeling ook al waren er verschillende verharde wegen te bewandelen, maar daar hebben wij niet zo'n problemen mee. Ook af en toe klimmen en dalen. Bij ons was het stuk tussen knooppunt 98 en 97 onderbroken, maar er werd op tijd een omleiding aangekondigd. Parachutisten bij de vleet en dat was ook een lust voor het oog. Geen laarzen nodig

Welke POI wil je tonen op de kaart?