Loading...

Genoveva- en Margarethawandeling

9.6 km • Tienen

Icoon officiële route officiële route

4460 4 3.9/5

9.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Genovevakerk, Sint-Genovevaplein, 3300 Oplinter (Tienen)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Vertrek aan de startplaats Sint-Genovevakerk van Oplinter voor een tocht door de velden richting buurdorp Sint-Margriete-Houtem. Onderweg word je getrakteerd op mooie vergezichten over de glooiende velden en boomgaarden. Op de militaire begraafplaats liggen 173 soldaten begraven die gesneuveld zijn tijdens de Slag van Sint-Margriete-Houtem op 18 augustus 1914, toen het Belgisch leger de oprukkende Duitsers aan de Gete een halt trachtte toe te roepen. Minder woelig is de geschiedenis van het klooster Maagdendaal in Oplinter, een knap monument met een fraai barok poortgebouw.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 202
0.3 km
Afbeelding knooppunt 201
2.6 km
Afbeelding knooppunt 281
3.3 km
Afbeelding knooppunt 200
3.8 km
Afbeelding knooppunt 29
4.5 km
Afbeelding knooppunt 28
5.3 km
Afbeelding knooppunt 211
7 km
Afbeelding knooppunt 210
7.6 km
Afbeelding knooppunt 205
8 km
Afbeelding knooppunt 203
9.1 km
Afbeelding knooppunt 202
9.3 km
Afbeelding knooppunt TP
9.6 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 april 2022 door D.G.Een prachtige wandeling in het bloesemseizoen met heerlijke geuren en mooie vergezichten.

zondag 19 september 2021 door M.M.Zeer mooie, gevarieerde wandeling. Door weilanden, smalle padjes, dorpjes en langs een militair kerkhof. Bij de terugkomst iets gedronken in pas geopend café/terras 'Zwoel' gelegen in de ganzendries, vlakbij bij de kerk van Oplinter.

zondag 25 oktober 2020 door G.M.G. Vertrek in het centrum daarna veldwegen, kasseibaan, betonwegen... In oktober vrij rustig, akkers al wel omgeploegd, mooie vergezichten...Misschien beter in april als alles in bloei staat omdat er ook wel wat boomgaarden de revue passeren. Onderweg passeer je nog een militaire begraafplaats met de nodige info waar je zeker even halt moet houden.

woensdag 22 juli 2020 door Elly Mattheus Heel leuke wandeling, met een goed samengaan van cultuur en natuur. Je komt er langs mooie en wetenswaardige plekjes.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.