Loading...

Liezele, een spookdorp rond het fort

8.3 km • Puurs-Sint-Amands

Icoon officiële route officiële route

1.2510 2 1/5

8.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Fortbaan 29, 2870 Liezele-Puurs

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

Over het platbranden van Liezele, de strijd om het fort en de bittere oorlogsjaren in totale armoede. Het fort van Liezele is een van de best bewaarde forten van de Stelling van Antwerpen, een dubbele gordel van forten en schansen die werd gebouwd ter verdediging van het Nationaal Reduit. Van aan het fort stap je o.a. naar de dorpskern, de Schemelbertmolen, de Wolfskapel, Hof ter Bollen en de plek waar de noodkerk van Liezele stond. Speciaal voor 100 jaar Groote Oorlog kan je in het Fort van Liezele ook wandelen met een audiogids.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 27 juli 2020 door GILBERTE DE BLOCKVoor de derde keer op rij naar Liezele geweest , en hebben ook geen eigen bewegwijzering gezien. Wel af en toe wandelknooppunten, 115, 125,126,127,128,121,122,123 Spijtig, hebben dan ook maar een eigen wandeling gedaan. Van welke wandelroute zijn deze wandelknooppunten dan wel. Er stonden er zelfs in het natuurreservaat domein " Tekbroek", dat echt de moeite was.

dinsdag 21 juli 2020 door E.T.de wandeling, volgens jullie, een eigen bewegwijzering niet gevonden, jammer, daardoor een eigen wandeling uitgestippeld!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.