Loading...

Wandelen in Ruisbroek

6.6 km • Puurs-Sint-Amands

Icoon officiële route officiële route

8760 5 3.2/5

6.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Ruisbroek-Dorp, 2870 Puurs

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Op zaterdag 3 januari 1976 raast een noordwesterstorm over België. Het is springtij. In Ruisbroek aan de Rupel breekt de dijk over de Vliet, een getijdenzijriviertje van de Rupel. Bijna heel het dorp loopt onder. Vele inwoners worden verrast en verliezen nagenoeg al hun bezittingen. Ruim 2000 mensen moesten geëvacueerd worden. Als gevolg van de overstroming in Ruisbroek ontwikkelde de overheid het Sigma-plan ter versterking van de Vlaamse rivieroevers.

Tijdens dit wandeltraject van 8 kilometer doorkruis je Ruisbroek en ontdek je de impact van de overstroming op dit dorpje en haar inwoners.

Bezienswaardigheden: Oude pastorie, monument De Redder, Sint-Katharinakerk, Hellegatwiel, Pompstation, herdenkingspunt dijkbreuk, Sint-Catharinakapel, Hof ter Zielbeek, Waterhoek, voormalig gemeentehuis van Ruisbroek.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 66
0 km
Afbeelding knooppunt 62
1.4 km
Afbeelding knooppunt 63
1.7 km
Afbeelding knooppunt 64
2.3 km
Afbeelding knooppunt 68
4 km
Afbeelding knooppunt 67
5.1 km
Afbeelding knooppunt 66
6.6 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 16 februari 2022 door F.D.Lange stukken langs spoor, door woonwijken of baan..

dinsdag 20 april 2021 door Hilde VdVAangename afwisselende wandeling langs waterlopen, bossen, spoorweg, en door wijk/dorp.

dinsdag 12 januari 2021 door Tommy GauwloosMooie en afwisselende wandeling! Gelukkig niet te veel wandelaars en fietsers langs kanaal. Stuk tussen 68 en 67 langs de spoorweg is iets minder, smal fietspad waarmee elkaar bijna rakelings passeert!

zaterdag 27 juni 2020 door GILBERTE DE BLOCKMooie route,een deel langs de Rupel en een deel in de prachtige natuur. Volgende keer nemen we onze picknick mee om te verpozen en te genieten van de voorbijvarende schepen langs het water . Aan het watervalletje staat een bankje om te genieten van de prachtige natuur. In bistro Clothilde aan het water kun je genieten van het prachtig uitzicht op de Rupel. Op het einde van de route, kun je een lekker, frisse pint drinken in bar Bruur aan het gemeentenhuis. We gaan zeker nog eens terug.

zondag 24 mei 2020 door Kris VerduycktRoute loopt voor een deel gelijk met de route 'Rond Eikevliet', alleen korter. Rustig wandelen en even verpozen en genieten van de stilte.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.