Loading...

Wandelen in het land van Emile Verhaeren

11.4 km • Puurs-Sint-Amands

Icoon officiële route officiële route

11.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Emile Verhaerenstraat 71, 2890 Sint-Amands

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Wandelen in het land van Emile Verhaeren Sfeerbeeld 2 van route Wandelen in het land van Emile Verhaeren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Dichter Emile Verhaeren schreef vele gedichten over de liefde, over Vlaanderen en over zijn geboortedorp en jeugdjaren in Sint-Amands. Hij had een voorliefde voor wandelen. Elke dag, nadat hij ’s morgens gewerkt had aan zijn gedichten, trok hij er op uit om te gaan wandelen. Ook in onze streek maakte Verhaeren lange tochten langs veldwegen en dijkpaden.

De route ‘Wandelen in het land van Emile Verhaeren’ brengt je langs markante plekjes die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van deze beroemde schrijver-dichter.

Bezienswaardigheden: Emile Verhaeren museum, geboortehuis Emile Verhaeren, Kerkstraat, Sint-Amanduskerk, De Dam, Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Donkere, Steenovens, De Schelde, standbeeld De Veerman, veerdienst Sint-Amands, Kaai, Veerhuis, standbeeld Emile Verhaeren, grafmonument Emile Verhaeren, Marthe Massintuin, kerk van Mariekerke, monument Jan Hammenecker

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 80
0 km
Afbeelding knooppunt 84
0.5 km
Afbeelding knooppunt 83
0.7 km
Afbeelding knooppunt 82
1.2 km
Afbeelding knooppunt 90
1.5 km
Afbeelding knooppunt 81
2.4 km
Afbeelding knooppunt 79
3.1 km
Afbeelding knooppunt 77
3.3 km
Afbeelding knooppunt 78
3.8 km
Afbeelding knooppunt 74
4.8 km
Afbeelding knooppunt 35
6 km
Afbeelding knooppunt 36
7.1 km
Afbeelding knooppunt 37
8.7 km
Afbeelding knooppunt 39
8.8 km
Afbeelding knooppunt 101
9.3 km
Afbeelding knooppunt 78
10.8 km
Afbeelding knooppunt 80
11.5 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 3 maart 2023 door Werner LaeversDeze wandeling is niet slecht maar zeker niet rustgevend. Vanaf knooppunt 82 tot 35 wandel je langs het jaagpad langs de Schelde waar wielrenners je voorbij zoeven alsof ze een tijdrit in de tour de France moeten winnen. Om de 30 seconden crosst er wel een wannabe Tom Boonen je voorbij. Daarna wordt de wandeling een beetje ok.

zondag 28 februari 2021 door M.O.Mooie wandeling met goede bewegwijzering. Jammer dat een groot gedeelte door de bebouwde kom gaat. Maar al bij al een aanrader op een rustige dag; anders veel fietsverkeer op het jaagpad.

donderdag 12 november 2020 door H.H.Aangename wandeltocht door velden, op het jaagpad, door bosrijke stukken en rustige straten. Op het jaagpad was het wel nogal druk owv de fietsers, maar de andere stukken waren heel rustig. Goed bewegwijzerd, behalve richting punt 36 aan het kerkhof.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.