Loading...

Klinkaart wandelroute

4.9 km • Niel

officiële route

4.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Boomsestraat 221, 2845 Niel

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

De Klinkaart wandelroute, door Boom en Niel, dompelt je onder in de leef- en werkomstandigheden van de vroegere steenbakkerijgemeenschappen in de Rupelstreek. Stap langs steenovens, droogloodsen, kleibaggers, arbeidershuisjes en meesterwoningen. De extra lus (3,5 km) door natuurgebied Walenhoek, een voormalig kleiputtencomplex, serveert een gevarieerd landschap van broekbossen, hooilandjes en een twintigtal vijvers.

te volgen knooppunten


0 km

0.7 km

1.2 km

1.4 km

2.2 km

2.7 km

3 km

3.7 km

4.3 km

4.8 km

5 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 23 januari 2021 door L.M.Supermooi, vooral het stuk natuurgebied !

zondag 24 mei 2020 door Ugo Rendersgeen al te beste wandeling zeker het begin is niet zo leuk...laat ook de wandeling ergens beginnen aan een parking en niet aan een straat waar bijna geen parking te vinden is!!

zaterdag 23 mei 2020 door Kris VerduycktMooie route, soms wel wat te veel in de bewoonde wereld. Je ziet dat hier geen superrijken wonen. Simpele arbeidershuisjes, oude steenbakkerijen. Je verwacht niet zoveel meer... En dan kom je in het natuurgebied Walenhoek, waar het zo heerlijk en rustig wandelen is, met aan alle kanten prachtige vijvers. Om de route te volgen moest ik een stuk door de plek waar de runderen grazen. Ik had net daarvoor aan de draad al zo'n rund gezien dat nogal beangstigend aan het loeien was, dus ik was er niet gerust op en ben hier toch met een iets snellere pas doorgegaan. Gelukkig geen andere runderen meer opgemerkt. Conclusie: Zeker de moeite waard en qua lengte meer dan doenbaar!

Welke POI wil je tonen op de kaart?