Loading...

Drie Dorpenwandeling

8.4 km • Ternat

Icoon officiële route officiële route

5240 3 2.3/5

8.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Cultuurcentrum De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Sint-Katherina-Lombeek (Ternat)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Je ademt geschiedenis in tijdens deze wandeling door Ternat, Sint-Katherina-Lombeek en Wambeek. Wandel langs de eeuwenoude vierkantshoeves Hof van Lombeek, Hof ten Berg en Hof ten Bieshoven. In brouwerij De Troch kan je een dorstlessend fruitbiertje drinken. In het centrum van Ternat wandel je langs de Dreef, één van de oudste straten van Ternat en ook het decor voor opnames van de VRT-televisieserie Thuis. Afsluiten kan je in het park rond het knappe Kasteel Kruikenburg. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Drie Dorpenwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 5 maart 2024 door Raymond PeetersEnkele mooie rustige stukken door de natuur maar te veel stukken langs drukke wegen.

maandag 13 december 2021 door Pieter GettemansEen wandeling met weinig onverharde wegen . Komt van pas als het veel gerend heeft .

zondag 24 januari 2021 door Michel VMDe wandeling begint aan de CC De Ploter waar je parking hebt. Grotendeels asfaltwegen, waarvan soms drukke wegen, te weinig natuurgebied vond ik...

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.