Loading...

Harry Haighwandeling

11.9 km • Affligem

Icoon officiële route officiële route

7980 6 3.1/5

11.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Gemeentehuis Bellekouter, Bellestraat 99, 1790 Affligem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling vertelt ons de oorlogsfeiten aan de Dender in mei 1940, later de “Slag aan de Dender” genoemd. Je loopt in de voetsporen van de 19-jarige slanke en blonde jongen, soldaat Harry Haigh uit Huddersfield die op heldhaftige wijze in Teralfene sneuvelde. Je wandelt langs bomkraters en oorlogsgraven aan de oever van de Dender. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Harry Haighwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 29 maart 2022 door Arlette VercammenDichtbij de autosnelweg en dus veel lawaai. Eens je verder bent en door paadjes en kronkelwegen gaat is het heel mooi. Heb aan de brug getwijfeld (moet ik voor of achter de brug links) ervoor! Daar mocht wel nog een bordje hangen. Ik was blij de uitgeschreven route mee te hebben, zodat ik aan de kerk de 2 oorlogsgraven en de roepsteen zag.

donderdag 26 augustus 2021 door F.L.mooie wandeling, maar een paar moeilijk te herkennen paadjes vooral op het einde van de wandeling get baantje na den dries in teralfene en het baantje achter rantour zijn niet zo evident.

zondag 24 januari 2021 door R.P.Geen aanrader. Luidruchtige stukken langs E40 en langs spoorweglijnen. Weinig natuur en veel langs een wirwar van kleine straatjes. Ook geen enkele vermelding naar Harry Haigh. Geen goed gevoel bij deze wandeling.

zondag 11 oktober 2020 door Danny Van varenberghGoed gepijlde en mooie wandeling. Door de regen is er wel een stuk die dwars door een akker gaat. Onmogelijk om niet door de modder de weg te volgen. Spijtig. We hebben de route wat Ingekort daardoor. Aanrader.

zondag 12 juli 2020 door Claude Mia Leemans Van IsterdaelMooie wandeling langs kleine rustige wegen, soms tussen de gewassen of achter de huizen
Onderweg hebben we eigenlijk geen verwijzingen naar deze soldaat of de oorlog gezien, ook geen Lourdesgrot
Als feedback: op het einde aan de Potaardestraat is het traject licht gewijzigd; deze wijziging is echter niet opgenomen in de gpx of het plan

vrijdag 3 juli 2020 door J.D.deze wandeling zou ik niet echt een aanrader noemen, een beetje saai en een paar heel luidruchtige gedeelten (, langs de E40 )

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.