Loading...

Dworpwandeling

9.4 km • Beersel

Icoon officiële route officiële route

9.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Voormalig gemeentehuis Dworp, Alsembergsesteenweg 612, 1653 Dworp (Beersel)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten). Je kan een GPS-toestel of onze app gebruiken om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

Icoon beschrijving route beschrijving

De Dworpwandeling brengt je langsheen verschillende leuke plekjes in en rondom Dworp. De wandeling loopt zuidwaarts verder via een stuk van het originele Henri Consiencepad. Langsheen de oevers van de Kapittelbeek bereik je het Vroenenbos en het Krabbos, twee uitlopers van het grotere Hallerbos. Verderop wandel je aan de achterzijde van het provinciedomein Huizingen. Boven heb je een prachtig zicht op Dworp. Door holle wegen duik je het Begijnenbos in om dan via de groene Molenbeekvallei de regio te ontdekken. Wandel over mooie, verlaten paadjes. Af en toe stoot je op een verrassend vergezicht. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Dworpwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 527
0.7 km
Afbeelding knooppunt 503
1 km
Afbeelding knooppunt 504
1.5 km
Afbeelding knooppunt 505
2.9 km
Afbeelding knooppunt 506
3 km
Afbeelding knooppunt 507
3.5 km
Afbeelding knooppunt 525
5 km
Afbeelding knooppunt 524
5.6 km
Afbeelding knooppunt 524
5.6 km
Afbeelding knooppunt 524
5.6 km
Afbeelding knooppunt 523
6.1 km
Afbeelding knooppunt 522
6.6 km
Afbeelding knooppunt 59
8.1 km
Afbeelding knooppunt 500
8.4 km
Afbeelding knooppunt 526
9.2 km
Afbeelding knooppunt TP
9.4 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 16 oktober 2022 door Herman WalschotsZeer mooie wandeling , inderdaad 2de deel mooier dan eerste deel , meerendeel onverharde wegen , zeer goede aanduiding , mooie mix van bos , weide en akkers een aanrader

zaterdag 3 september 2022 door Yasmin VdCGoede wandeling. Vele leuke plekjes onderweg, maar toch ook veel prikkels! De onrustige baasje(s) en beestje(s) kunnen hiermee aldus best rekening houden (veel andere wandelaars, blaffende honden, fietsers, enz). Tweede helft rustiger en meer in de natuur. Parking zonder problemen. Alles goed aangegeven.

zaterdag 6 maart 2021 door E.V.Super mooie wandeling, heuvelachtig, veel mooie vergezichten. We gaan wekelijks wandelen en voor ons is dit al de mooiste wandeling die we gemaakt hebben.

dinsdag 16 februari 2021 door B.B.Een wandeling die alles heeft , Open uitzichten , bos , veld etc .... Af en toe een flinke kuitenbijter er tussen.

zondag 6 december 2020 door K.S.Mooie wandeling! Serieus wat klimwerk, zeker als het geregend heeft. We kwamen best wat mountainbikers tegen. Wel tof dat het amper tussen de huizen is, slechts soms een straat oversteken en voor de rest puur natuur!

zondag 6 december 2020 door C.V.Super mooie wandeling ,wel wat klimmen ,maar zeker de moeite !!

dinsdag 15 september 2020 door A.V.Prachtige route, mooi vergezichten. Goed aangeduid. Wel een vrij pittige wandeling.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.