Loading...

Kesterbeekwandeling

8 km • Beersel

officiële route

8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Herman Teirlinckplein, 1650 Beersel

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

beschrijving

Het brongebied van de Kesterbeek vormt het decor voor de Kesterbeekwandeling, een lus doorheen de velden en bossen tussen Beersel, Dworp en Alsemberg. Je vertrekt op een 100-tal meter van het Herman Teirlinckhuis, de beschermde woning waar de schrijver de laatste 30 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Wandel door het heuvelachtig landschap met fraaie vergezichten over verschillende valleien, het Pajottenland en Brussel. Proef de lokale lambiektraditie in Brasserie Drie Fonteinen aan de startplaats of in het Bierhuis van bouwerij Oud-Beersel onderweg. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kesterbeekwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Beersel.

Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 9 oktober 2022 door J.D.Leuke, afwisselende wandeling in het mooie, heuvelachtige landschap en af en toe door bos. Grotendeels een glooiend parcours met soms een iets pittiger stuk. De bordjes staan wel niet altijd logisch opgesteld, 2 x aan de achterkant van paaltje en dus niet zichtbaar vanaf de weg. Ondergrond niet altijd aangenaam te belopen, stenen, keien, kasseien

maandag 11 april 2022 door Cor van HasseltZeer prachtige wandeling !! Het is een echte aandader. Mooie vergezichten langs velden en bossen een schilderachtige streek. Wij komen zeker nog terug om nog meer te verkennen in deze prachtige omgeving. En als afsluiter kan je genieten van een lekkere geuze of lambiek!

zondag 6 juni 2021 door S.W.Route door velden, achter tuintjes en langs dorpstraatjes. Vaak mooie vergezichten. Heuvelachtig, soms heel pittig!

vrijdag 29 januari 2021 door Peter Van der HaegenEen zeer mooie wandeling en zeker 5 sterren waard! De route is ook zeer goed aangeduid.

donderdag 12 november 2020 door Milly JennesInderdaad een zeer mooie route. Het is genieten van schitterende zichten en natuur. Een heel afwisselende wandeling langs achtertuinen, velden en bos. We hebben dezelfde dag ook nog de Zennewandeling gedaan. Deze route is korter (4,5 km volgens het bord) en goed aangegeven. Ze vertrekt op het zelfde punt als de Kesterbeekwandeling.

maandag 6 juli 2020 door rony deroofantastische wandeling maar niet gemakkelijk steeds op en af , bijna niks plat maar zeker een aanrader voor fervente wandelaars en zeker 5 sterren waard , we hebben het ons niet beklaagd , hebben zeker een mooie streek en mooie landschappen gezien , ik wist niet dat er zo'n mooie streken waren in de rand rond Brussel

Welke POI wil je tonen op de kaart?