Loading...

Zennewandeling

4.7 km • Beersel

Icoon officiële route officiële route

1.3690 1 5/5

4.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Herman Teirlinckplein, 1650 Beersel

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten). Je kan een GPS-toestel of onze app gebruiken om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De groene Zennevallei brengt je aan de poort van het prachtige kasteel van Beersel, de blikvanger van deze wandeling. De burcht staat er nog zoals het er uitzag tegen het einde van de 15de eeuw. Je wandelt als het ware 5 eeuwen terug in de tijd. Geniet van de brede vergezichten over de Zennevallei en het zuidwestelijk deel van Brussel. Vlakbij de kerk bevindt zich Brouwerij 3 Fonteinen waar al decennia lang ambachtelijk lambiekbier gebrouwen wordt. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Zennewandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 53
1 km
Afbeelding knooppunt 52
3.2 km
Afbeelding knooppunt 51
3.8 km
Afbeelding knooppunt 50
4.4 km
Afbeelding knooppunt 5
4.5 km
Afbeelding knooppunt TP
4.7 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 12 juni 2021 door M.D.Mits je je gedachten op iets anders kan richten dan de geluiden van de op de achtergrond gelegen autostrade, is dit een zeer fijne en rustgevende wandeling met een schitterend afwisseling in landschap dat soms gelijkenissen heeft met schilderijen van Breughel. Zeer goed aangegeven bewegwijzering met als passage aan het Kasteel van Beersel. Aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.