Loading...

Dijle- en Lanewandeling

7.5 km • Huldenberg

Icoon officiële route officiële route

1.4190 4 4.4/5

7.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Agathakerk, Sint-Agathastraat, 3040 Sint-Agatha-Rode (Huldenberg)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Vertrek aan de Sint-Agathakerk die wat verscholen ligt achter een reusachtige plantaan die als vrijheidsboom werd geplant in 1830 naar aanleiding van de Belgische onafhankelijkheid. Ondertussen is die boom ruim 30 m hoog en heeft hij een stamomtrek van meer dan 4,60 m. Deze wandeling leidt je door het groen van de Dijle- en Lanevallei in Sint-Agatha-Rode. Je komt over boswegjes en volgt de oevers van beide rivieren tot bijna aan het punt van hun samenvloeiing. Langs mooie flora, grazende koeien en uitgestrekte landschappen. Kom voorbij het Grootbroek dat voornamelijk bestaat uit een grote waterplas die werd uitgegraven in de moerassige komgronden van de Dijlevallei.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

TIP: volg vanaf knooppunt 229 het vlonderpad 600 meter richting knooppunt 105 en beklim de uitkijktoren. Geniet van het zicht over het Grootbroek, voor vele vogels een uitgelezen verblijfplaats of noodzakelijke rustplaats tijdens hun jaarlijkse trektochten.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 228
0 km
Afbeelding knooppunt 227
0 km
Afbeelding knooppunt 226
0.5 km
Afbeelding knooppunt 235
1.8 km
Afbeelding knooppunt 236
2.2 km
Afbeelding knooppunt 255
2.7 km
Afbeelding knooppunt 238
3.4 km
Afbeelding knooppunt 237
4.6 km
Afbeelding knooppunt 232
4.7 km
Afbeelding knooppunt 231
4.9 km
Afbeelding knooppunt 265
5.7 km
Afbeelding knooppunt 230
6.6 km
Afbeelding knooppunt 229
7.2 km
Afbeelding knooppunt 228
7.6 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 7 mei 2022 door Yasmin VdCZeer fijne wandeling! Ik en mijn trouwe viervoeters hebben met volle teugen genoten van de weidelaantjes, bospaden en stroompjes. Bijna niemand tegen gekomen. Tussen 232 en 230 even moeilijk want paaltjes weg door wegeniswerken. Met de app weer vlot verder geraakt. Aanrader!

zondag 14 november 2021 door Erik KuijpersPrachtige wandeling door bossen en langs akkers en weiden. Nauwelijks een stukje asfalt en geen verkeer. Wel stevige wandelschoenen nodig want op bepaalde plaatsen modderig.

zondag 1 augustus 2021 door Carla JanssenMooie, afwisselende wandeling. Na alle regen van de afgelopen weken natuurlijk wel modder en vooral muggen! We gaan deze wandeling ook eens doen in de winter. We zijn eventjes verkeerd gelopen na knooppunt 231 (op weg naar 230) maar toen kwamen we een terrasje tegen.

woensdag 14 april 2021 door F.V.Mooie gevarieerde wandeling langs de waterlopen en door het bos.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.