Loading...

IJsewandeling

8.4 km • Huldenberg

officiële route

8.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Gemeenteplein, 3040 Huldenberg

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

beschrijving

Ontdek het platteland en de bossen tussen Huldenberg en Loonbeek. Stap voorbij het kasteeldomein van Huldenberg. In de serres van het kasteel teelde tuinier Felix Sohie de eerste echte serredruiven. Een bronzen gedenkplaat bij de toegangspoort herinnert aan deze visionaire hovenier. Vanop de westelijke helling van de IJsevallei heb je een prachtig panorama. Ga het Margijsbos in waar je langs de IJse wandelt over de steile hellingen van de IJsevallei.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

1 km

1.3 km

1.6 km

3.1 km

3.7 km

4.6 km

5.1 km

5.2 km

5.9 km

6.9 km

7.4 km

8.2 km

8.3 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 3 september 2022 door Yasmin VdCGoede wandeling! Je zit quasi onmiddellijk in de rust en de natuur. Weinig prikkels onderweg want fijn kan zijn voor baasje(s) en beestje(s). Soms wat eentonig door de vele rechte, semi-verharde wegen. Stroompjes op het einde. Parkeren zonder problemen. Ijsbar als beloning recht over parkinggelegenheid = aanrader!

zaterdag 29 mei 2021 door A.T.Topwandeling in een prachtig glooiend landschap. Goede en duidelijke bewegwijzering. Aanrader !

zondag 16 mei 2021 door Michel VMZeer mooie wandeling bijna 100% in natuurgebied. Begint idd met een felle klim! Zelf met veel regen blijft het begaanbaar. Goed aangegeven. Zeker in mijn top 5.

zondag 2 mei 2021 door P.B.Zeer mooie wandeling in het groen. Mooie vergezichten. Bijna geen straten. Zit in mijn top 3

zondag 25 april 2021 door A.L.Heel mooie wandeling !

donderdag 8 april 2021 door Danny Van cauwenbergheZeer mooie wandeling in prachtige streek, waarbij je altijd in de natuur loopt slechts een klein stukje baan. Goed te doen ook bij regen weer. Bordje 23 staat er terug! Helling in het begin valt best mee.

zondag 14 februari 2021 door A.S.Zéér mooie wandeling met fantastische vergezichten. Enkel knooppunt 23 was moeilijk te vinden (volgens mijn is bordje weg?). Veel afwisseling in landschappen. Doe goed schoeisel aan. Super!

maandag 18 januari 2021 door herman verheirstraetenDeed ik paar weken geleden. Bijzonder mooi! Begint met steile klim, en daarom zou ik de wandeling in omgekeerde richting maken. De klim is dan geleidelijk. Bijzonder mooi lang stuk boven aan de heuvel. Redelijk makkelijk begaanbaar bij nat weer ook met laag schoeisel. Makkelijke parking bij de start.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.