Loading...

Justus Lipsiuswandeling

8.9 km • Overijse

officiële route

8.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

De Vuurmolen, Begijnhof 17, 3090 Overijse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

beschrijving

Start in het centrum van Overijse, het geboortedorp van Justus Lipsius. De humanist werd één van de grootste geleerden van zijn tijd. Op het Justus Lipsiusplein staat het borstbeeld van de geleerde. Ontdek tijdens de wandeling het historische centrum van Overijse en geniet van mooie vergezichten op het dorp en haar omgeving. Ga langs kleine bosjes en mooie akkerlanden en kom voorbij het Kasteel Terdeck boven op de Venusberg.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.3 km

0.4 km

0.7 km

1.2 km

1.4 km

1.7 km

3.2 km

3.2 km

4.4 km

5.6 km

6 km

6.6 km

8.5 km

8.6 km

8.9 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 14 februari 2022 door J.V.Opgelet! Bij wandelknooppunt 30 (Puttenstraat) staat het pijltje naar wandelknooppunt 35 in de verkeerde richting! Het wijst naar links in plaats van naar rechts (de steenweg oversteken en dan rechts omhoog). Vandaar allicht dat enkele wandelaars verloren gelopen zijn. Ook aan het cultureel centrum is de bewegwijzering onduidelijk.

zondag 11 april 2021 door I.A.Wandeling klopt niet, na nummer 30 volgen er geen plaatjes meer. We hebben de wandeling niet kunnen afwerken.

zondag 7 februari 2021 door Marc De ConinckAanvullend op de review van Werner Knop over de paardenweide : dit stuk tussen knooppunt 301 en 302 kan je in een natte periode alleen maar doen met laarzen, want je zakt er wel 5 cm diep in de modder.

zondag 10 januari 2021 door werner knopDe eerste km wandel je langs centrum en dreef naast toch wel drukke baan. Eens het bos in kom je wel in een oase van rust en mooie akkers. Dat blijft zo tot de laatste km. Er is ook een stuk waar je de weide door moet met paarden. Al bij al toch mooie wandeling. Op het einde van de wandeling kan je eventueel museum De Druif bezoeken.

zondag 7 juni 2020 door Kossen LieveEen afwisseling van gezellige dorpskern en vooral landelijke omgeving met prachtige vergezichten, holle wegen, een kasteel en enkele serieuze klims (en dalen natuurlijk erna). Prachtig!

maandag 16 maart 2020 door Wim GunsMooie wandeling met veel variatie ,zowel wat uitzicht als niveau betreft ,leuk

Welke POI wil je tonen op de kaart?