Loading...

Justus Lipsiuswandeling

8.9 km • Overijse

Icoon officiële route officiële route

5050 6 3.2/5

8.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

De Vuurmolen, Begijnhof 17, 3090 Overijse

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

Start in het centrum van Overijse, het geboortedorp van Justus Lipsius. De humanist werd één van de grootste geleerden van zijn tijd. Op het Justus Lipsiusplein staat het borstbeeld van de geleerde. Ontdek tijdens de wandeling het historische centrum van Overijse en geniet van mooie vergezichten op het dorp en haar omgeving. Ga langs kleine bosjes en mooie akkerlanden en kom voorbij het Kasteel Terdeck boven op de Venusberg.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 3
0 km
Afbeelding knooppunt 328
0.3 km
Afbeelding knooppunt 330
0.4 km
Afbeelding knooppunt 30
0.7 km
Afbeelding knooppunt 31
1.2 km
Afbeelding knooppunt 35
1.4 km
Afbeelding knooppunt 36
1.7 km
Afbeelding knooppunt 37
3.2 km
Afbeelding knooppunt 309
3.2 km
Afbeelding knooppunt 307
4.4 km
Afbeelding knooppunt 306
5.6 km
Afbeelding knooppunt 301
6 km
Afbeelding knooppunt 302
6.6 km
Afbeelding knooppunt 332
8.5 km
Afbeelding knooppunt 331
8.6 km
Afbeelding knooppunt 3
8.9 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 14 februari 2022 door J.V.Opgelet! Bij wandelknooppunt 30 (Puttenstraat) staat het pijltje naar wandelknooppunt 35 in de verkeerde richting! Het wijst naar links in plaats van naar rechts (de steenweg oversteken en dan rechts omhoog). Vandaar allicht dat enkele wandelaars verloren gelopen zijn. Ook aan het cultureel centrum is de bewegwijzering onduidelijk.

zondag 11 april 2021 door I.A.Wandeling klopt niet, na nummer 30 volgen er geen plaatjes meer. We hebben de wandeling niet kunnen afwerken.

zondag 7 februari 2021 door Marc De ConinckAanvullend op de review van Werner Knop over de paardenweide : dit stuk tussen knooppunt 301 en 302 kan je in een natte periode alleen maar doen met laarzen, want je zakt er wel 5 cm diep in de modder.

zondag 10 januari 2021 door werner knopDe eerste km wandel je langs centrum en dreef naast toch wel drukke baan. Eens het bos in kom je wel in een oase van rust en mooie akkers. Dat blijft zo tot de laatste km. Er is ook een stuk waar je de weide door moet met paarden. Al bij al toch mooie wandeling. Op het einde van de wandeling kan je eventueel museum De Druif bezoeken.

zondag 7 juni 2020 door Kossen LieveEen afwisseling van gezellige dorpskern en vooral landelijke omgeving met prachtige vergezichten, holle wegen, een kasteel en enkele serieuze klims (en dalen natuurlijk erna). Prachtig!

maandag 16 maart 2020 door Wim GunsMooie wandeling met veel variatie ,zowel wat uitzicht als niveau betreft ,leuk

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.