Loading...

Terlanenwandeling

7.7 km • Overijse

officiële route

7.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Michielskerk, Bollestraat , 3090 Overijse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Herman Dierickx

beschrijving

Terlanen is het meest landelijke gehucht van de gemeente Overijse dat aan de benedenloop van de Lane ligt, een riviertje dat ontspringt in Plancenoit bij Waterloo en in de Dijle uitmondt. Je wandelt over de gemeentegrens met Huldenberg, over het plateau tussen de Lane- en de IJsevallei. Duik de groene Lanevallei in en beklim het Rodebos. Het bos is een restant van het uitgestrekte Kolenwoud dat bij het begin van onze tijdrekening nog gans Midden-België overdekte. Passeer het Terlanenveld, ook bekend als “Het Kamp”, waar op het einde van de Tweede Wereldoorlog een krijgsgevangenenkamp opgericht werd. 72000 Duitse krijgsgevangenen werden er ondergebracht in tenten en barakken.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.2 km

0.5 km

0.5 km

1.5 km

1.9 km

2.6 km

3.7 km

3.9 km

4.7 km

5.1 km

5.7 km

7.5 km

7.6 km

7.8 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 16 februari 2023 door Paul Van hoovelsPrachtige wandeling, zeker de moeite om te doen. Prachtige wegen door de mooie bossen en door de velden.

maandag 14 november 2022 door Cor van HasseltHeel mooie wandeling ! Zeker een aanrader. Juist in het begin was het even zoeken naar knooppunt nr249 ik denk dat er tussenin een bordje ontbreekt maar voor de rest heel leuk.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.