Loading...

Doode Bemdewandeling

5 km • Huldenberg

officiële route

5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Donkerstraat 1, 3040 Neerijse (Huldenberg)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Deze wandeling laat je kennismaken met één van de mooiste groene parels in de Dijlevallei. De Doode Bemde, op een steenworp van Leuven, is één van de belangrijkste natuurgebieden in de regio en heeft de stad al vaak tegen wateroverlast beschermd. Het is er altijd op zijn minst vochtig en de Dijle treedt er regelmatig buiten haar oevers. Laarzen zijn dus geen overbodige luxe. Deze wandeling neemt je op pad door het valleilandschap, een mozaïek van kleine akkers en broekbosjes, ruigten en rietvelden, vijvers en grachten. De Dijle leidt je langs haar oevers naar de samenvloeiing met de IJse en de belangrijkste bezienswaardigheden van Neerrijse: het Kasteel van Neerijse, de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Pui, het Lindenhof en de Sint-Rochuskapel.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.5 km

0.7 km

1.8 km

2.8 km

3.7 km

3.9 km

4.5 km

4.7 km

4.9 km

5 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 7 december 2020 door E.P.Mooie wandeling in een rustige omgeving. Wij hadden de wandeling uitgebreid met knooppunt 103. Zorg wel dat je goed schoeisel draagt, want langs de Dijle kan het glibberig zijn.

woensdag 15 juli 2020 door Erik ArfeuilleDit is ongetwijfeld een 'Must Do' wandeling in de buurt van Leuven. De natuur hier is prachtig. Op het eind komt er een klim, dus je kan eventueel overwegen om de wandeling in omgekeerde volgorde te doen.

vrijdag 22 mei 2020 door S.N.Mooie wandeling in prachtige natuur

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.