Loading...

Norbertijnenwandeling

9.2 km • Scherpenheuvel-Zichem

Icoon officiële route officiële route

9.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Het Moment, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Norbertijnenwandeling Sfeerbeeld 2 van route Norbertijnenwandeling Sfeerbeeld 3 van route Norbertijnenwandeling Sfeerbeeld 4 van route Norbertijnenwandeling Sfeerbeeld 5 van route Norbertijnenwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Ontdek de devote rust van de Norbertijnenabdij in Averbode. Wandel van hier het natuurgebied "Averbode Bos en Heide" in dat bestaat uit vennen, heide, duinen, bossen en graslanden. Een absolute topper! Je verkent ook de bossen van het Mariapark en de Weefberg, waar je een prachtig zicht hebt. Een ijsje aan de bekende 'Lekdreef' is de perfecte afsluiter.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 100
0.3 km
Afbeelding knooppunt 100
0.4 km
Afbeelding knooppunt 85
1 km
Afbeelding knooppunt 86
1.1 km
Afbeelding knooppunt 75
1.3 km
Afbeelding knooppunt 274
2.4 km
Afbeelding knooppunt 76
2.8 km
Afbeelding knooppunt 87
3.9 km
Afbeelding knooppunt 90
4.4 km
Afbeelding knooppunt 100
4.7 km
Afbeelding knooppunt 100
4.7 km
Afbeelding knooppunt 98
5.2 km
Afbeelding knooppunt 107
6.2 km
Afbeelding knooppunt 384
6.6 km
Afbeelding knooppunt 144
7.2 km
Afbeelding knooppunt 286
8.2 km
Afbeelding knooppunt 104
8.5 km
Afbeelding knooppunt 91
8.8 km
Afbeelding knooppunt 96
9 km
Afbeelding knooppunt TP
9.3 km
Deze route heeft 10 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 27 juli 2022 door Rik KiekensPrachtige wandelroute met een ijsje als afsluiter

zondag 11 juli 2021 door A.D.Heel mooie afwisselende route. Perfect bewegwijzerd. Alleen jammer dat je op de paden die enkel toegankelijk zijn voor voetgangers ook soms nog aan de kant moet springen voor mountainbikers. Vind ik echt storend !

zondag 18 april 2021 door Erik KuijpersSchitterende wandeling door bos en hei. Aangename wandelwegen, geen storend verkeer en halverwege kan je in de lekdreef even halt houden voor een ijsje. Een aanrader!

dinsdag 24 november 2020 door S.V.Eén van de mooiste routes die ik dit jaar gewandeld heb! In het Moment is er momenteel (horeca dicht) wel een take out maar gesloten op maandag...

maandag 17 augustus 2020 door L.V.Zeer mooie en verrassende wandeling met zeer grote diversiteit en op het einde thuiskomen in Moment, met uniek en prachtig zicht op abdij van Averbode

dinsdag 21 juli 2020 door M.Q.Zeer mooie wandeling, veel afwisseling. Alleen spijtig van de vele eiken met processierupsen waardoor ik me niet helemaal op mijn gemak voelde.

donderdag 2 juli 2020 door sonja Vanderstappendikke aanrader, dit zit zeker in de top tien !
mooie natuur, vennen, hoge varens, bossen..en alles prima bewegwijzerd. de lekdreef, de abdij en het mooie terras van het Moment maken het af. Ik kom terug als de heide bloeit.

maandag 15 juni 2020 door A.V.Zeer mooie wandeling constant in volle natuur 👍 een echte aanrader ... en zeker niet te missen is het overheerlijke ijsje dat te koop is aan zeer democratische prijs als jullie aan knoopt 100 komen 👌geniet ervan !!!

dinsdag 9 juni 2020 door R.B.Mooie route. Je komt zo goed als geen bebouwing tegen behalve het abdijcomplex zelf en zijn mooie winkel.
De wandeling bestaat uit 2 lussen waarbij je in de eerste lus vooral door het bos loopt. De tweede lus biedt wat meer afwisseling in het landschap.
Wij kwamen ook paarden met ruiters en vooral mountainbikers tegen in dat tweede deel dat ook wat heuvelachtiger is. Vlakbij het centrale knooppunt 100, dat zich aan de abdij bevindt, heb je twee kraampjes waar ze ijsjes verkopen.

zondag 26 januari 2020 door Johan VCZeer mooie wandeling, zeker van knooppunt 96 tot 98. Tussenstop in Het Moment deed deugd.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.